Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παραμονή στην κυβέρνηση υπό νέα συμφωνία δείχνει ο Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος ΒενιζέλοςΣε «παρένθεση» το θέμα της ΕΡΤ

 

 

Αθήνα
Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της συνάντησης των τριών αρχηγών, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

Ο Ευ.Βενιζέλος ήταν σαφής ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών –αν και όπως είπε δεν τις φοβάται–, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή.

«Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις, δεν κάναμε και δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν έγινε καλή διαπραγμάτευση τους πρώτους μήνες. Νιώθουμε άσχημα να επισημάνουμε το αυτονόητο», φέροντας ως παράδειγμα την ανάγκη για προστασία των ευπαθών ομάδων, για τον «στιγματισμό της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικής οργάνωσης» , για την αντιρατσιστική νομοθεσία και για τις μεταναστευτικές ροές και την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτά τα σημεία πρέπει να γίνουν βάση για την επαναθεμελιώση της κυβέρνησης «με καλόπιστο διάλογο χωρίς τελεσίγραφα» και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

«Όταν μετέχουμε σε ευθύνη με μετέχουμε σε ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί το α λα κάρτ», είπε ακόμη.

Όπως πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο ο κόσμος δεν τις θέλει και θέλει μία κυβέρνηση που λειτουργεί σωστά. «Αυτήν την κυβέρνηση οφείλουμε να την προσφέρουμε με προοδευτικά χαρακτηριστικά, τώρα που είμαστε πριν από ευρωπαϊκές εκλογές και η μοίρα της χώρας εξαρτάται από τους συσχετισμούς στην Ευρώπη», επισήμανε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου