Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Τι θα παίρνατε μαζί σας αν έπρεπε να εγκαταλείψετε το σπίτι σας σε ένα λεπτό;»

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η Ύπατη Αρμοστεία προβληματίζει το κοινό ρωτώντας «Τι θα παίρνατε μαζί σας εάν είχατε 1 λεπτό να εγκαταλείψετε το σπίτι σας;» Απαντούν πολεμικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα και επώνυμοι Έλληνες. 

Το βραχιόλι του Άσκο. Ο Άσκο, 19, άφησε την Ακτή Ελεφαντοστού λόγω των αναταραχών που ξέσπασαν το 2007. Όνειρό του είναι να ξαναδεί την αδερφή του, από της οποίας το χέρι πήρε το βραχιολάκι της φωτογραφίας. (UNHCR/ Thanos Tsantas)

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, η Ύπατη Αρμοστεία ξεκινά την εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Και μία οικογένεια διαλυμένη από τον πόλεμο είναι πολύ!». Ο στόχος της εκστρατείας είναι να θυμίσει στους πολίτες πως οι πρόσφυγες πολέμου είναι μητέρες, πατέρες, παιδιά με όνειρα. Η εκστρατεία ενθαρρύνει το κοινό να σκεφτεί τι θα έπαιρνε μαζί του εάν είχε ένα λεπτό να εγκαταλείψει το σπίτι του για να μεταναστεύσει σε μία ξένη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι πολεμικοί πρόσφυγες φωτογραφίζονται με το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφεραν να διαφυλάξουν από τη χώρα τους και την προηγούμενη ζωή τους. Επώνυμοι Έλληνες απαντούν στην ερώτηση της Ύπατης Αρμοστείας και δηλώνουν τι θα έπαιρναν μαζί τους εάν έπρεπε σε ένα λεπτό να αφήσουν το σπίτι και την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου