Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ‏

    Αλλη μια ευκαιρια για να ωθησουμε τους πολιτες να διαχωριζουν τα αποβλητα τους σε ανακυκλωσιμα και μη, ειναι αυτη που μας διδεται βαση της ειδησης, με αφορμη το κλεισιμο της χωματερης.
       Υπενθυμιζω οτι τα κεντρα διαλογης ανακυκλωσιμων υλικων, ειναι ιδιωτικα και δεχονται ανακυκλωσιμα ολο το 24ωρο, ολη την εβδομαδα.
      Παραθετω ορισμενα στοιχεια μηπως πεισθει η διοικηση αλλα και οι πολιτες οτι μονη διεξοδος στο προβλημα των αποβλητων ειναι η ανακυκλωση (διαχωρισμος) ολων των αποβλητων.
     Στο σπιτι μας οσοι κανουμε διαχωρισμο διαπιστωνουμε οτι, ο μεγαλυτερος ογκος αποβλητων ειναι ανακυκλωσιμα υλικα, με αναλογια στην χειροτερη περιπτωση 8ανακ/2οργανικα. Αυτο σημαινει οτι στην ανακυκλωση θα επρεπε να πηγαινει η 25τονη νταλικα, ενω πηγαινει στην χωματερη. Αυτο στοιχιζει στους πολιτες, 1250 ευρω καθε φορα (εισητηρια πλοιων,κοστος χωματερης,καυσιμα κλπ), ενω ειναι σιγουρο οτι το μισο φορτιο και περισσοτερο ειναι ανακυκλωσιμα. Τωρα αν σκεφτουμε οτι η ανακυκλωση μας δινει και ανταποδοτικα, ευκολα καταλαβαινει κανεις το μεγεθος του εγκληματος που διαπραττουμε, πληρωνοντας για να μας θαψουν χρηματα.
      Δεν γνωριζω πλεον αν τα αυτονοητα, απαγορευεται να τα λεμε, αλλα μου ειναι αδιανοητο να μην εχουμε την εξυπναδα ενα προβλημα να το μετατρεπουμε σε ευκαιρια.....


Οι 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
  1. Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό.
  2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
  3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
  4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.
     
  5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
και φυσικά... Μεταδίδουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών στους φίλους και γνωστούς μας.
http://www.herrco.gr/ 

Νικος Χατζηπερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου