Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πήγε για «sweep» στη Ρόδο, αλλά τελικά... θα μείνει ως τη Δευτέρα

Ο Κολοσσός Ρόδου πέτυχε την υπέρβαση και πήρε ιστορική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο και υποχρεώνει να παραμείνει στη Ρόδο για να διεκδικήσει την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Ανδρών. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 73-68 των «πρασίνων» στο «Βενετόκλειο», στον 3ο μεταξύ τους αγώνα στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, μείωσαν τη σειρά σε 2-1 και τη Δευτέρα θα υποδεχθούν και πάλι τον Παναθηναϊκό (17:00), με στόχο να επαναλάβουν τον «άθλο».

Η σημερινή επιτυχία του Κολοσσού παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι -εκτός των τελικών- ο Παναθηναϊκός είχε να χάσει σε πλέι οφ από την αγωνιστική περίοδο 2004-05, όταν ο Πανιώνιος και πάλι στην ημιτελική φάση τον είχε υποχρεώσει σε ήττα.

Ο Κολοσσός απέδωσε τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση, όπως και στα ριμπάουντ, είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ήλεγξε κατά διαστήματα τα ριμπάουντ, ενώ οδήγησε σε λάθος επιλογές τον Παναθηναϊκό, που «έβλεπε» τα ατού του να είναι «εγκλωβισμένα». Παράλληλα, οι «πράσινοι» πλήρωσαν την αστοχία τους, όπως και την έλλειψη διάρκειας σε όλο τον αγώνα. Μοιραία η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα δύο λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης.

Ο Βουγιούκας με καλάθι και φάουλ έγραψε το 66-62 στο 38' και οι «πράσινοι» έδειξαν να συνέρχονται... Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τους Λιακόπουλο και Χάτεν, οι οποίοι ηγήθηκαν της επίθεσης του Κολοσσού και οι γηπεδούχοι με σεμιναριακή άμυνα και επίθεση έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-2 και έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη με 73-68. Καθοριστικό το τρίποντο ψυχολογίας του Χάτεν στα 31'' πριν τη λήξη, με το οποίο διαμορφώθηκε το 70-66 έσβησε τα όνειρα του Παναθηναϊκού για ανατροπή και «sweep».

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 50-52, 73-68.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Μπήτης, Γκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου