Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Υπάρχει το σημείο G;

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΥΧΙ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ

 

Ναι, υπάρχει, αποφάνθηκε πρόσφατα ένας Αμερικανός γυναικολόγος! Πριν από λίγες ημέρες ο δρ Ανταμ Οστρτσένσκι, συνεργάτης του Ινστιτούτου Γυναικολογίας στο Σεντ Πέτερσμπουργκ της Φλόριντα, δημοσίευσε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine μια μελέτη στην οποία ισχυριζόταν ότι εντόπισε επιτέλους το σημείο G στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, κοντά στη μεμβράνη του περίνεου. Στο ίδιο άρθρο ο ειδικός διευκρίνιζε ότι το περιβόητο σημείο μοιάζει με σάκο, έχει μήκος 8,1 χλστ και πλάτος 3,6 χλστ.
Ωστόσο, κάποιοι συνάδελφοί του διατύπωσαν αμέσως τις αμφιβολίες τους σχετικά την επιστημονική εγκυρότητα της ανακάλυψής του. Επέκριναν, ιδιαίτερα, τη μεθοδολογία του, δεδομένου ότι ο δρ. Οστρτσένσκι απομόνωσε τους ιστούς που φέρονται να αντιστοιχούν στο σημείο G πραγματοποιώντας ανατομή στο πτώμα μιας 83χρονης Πολωνής που είχε πεθάνει 24 ώρες νωρίτερα. Ομως όπως σχολίασε σχετικά ο δρ. Αμικάι Κιλτσέβσκι, ουρολόγος στo Νοσοκομείο Γέιλ-Νιου Χέιβεν, η μελέτη του Οστρτσένσκι δεν περιείχε καθόλου πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό ή τη σεξουαλική ζωή της αποθανούσας, επομένως είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν εκείνη απολάμβανε κολπικούς οργασμούς που συνδέονταν με το σημείο G. Ενας άλλος ειδικός, ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Σεξολογίας Εμανουέλε Τζανίνι, σχολίασε σχετικά ότι οι ιστοί που ανακάλυψε ο δρ. Οστρτσένσκι μπορεί μεν να συμβάλουν στη σεξουαλική διέγερση, αλλά πιθανότατα δεν εξηγούν συνολικά το φαινόμενο των κολπικών οργασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου