Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Ρώσος μεγιστάνας Γιουσούφοβ «μιλάει» με Γιαννακόπουλους

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η επόμενη μέρα στα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό τους φιλάθλους της ομάδας, ενώ το τελευταίο διάστημα οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι επιβεβαιώνουν την αποχώρησή τους στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Νέο ενδιαφέρον στο θέμα βάζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Deal» που αναφέρει ότι την ΚΑΕ ενδιαφέρεται να αγοράσει ο Ρώσος μεγιστάνας, Ιγκόρ Γιουσούφοβ.

Πρόκειται για τον πολυεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη του επενδυτικού fund Energy, που φέρεται να θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Μέχρι το 2004 ο Γιουσούφοβ υπήρξε Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και στη συνέχεια έγινε Ειδικός Σύμβουλος των Προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ στα Ενεργειακά θέματα.

Η ρωσική ηγεσία του 2011 τον πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής του λεγόμενου Gas OPEC, του οργάνου των χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου και διατηρεί την θέση του στο ΔΣ της Gazprom. Επίσης. Στο πεδίο δράσης του συμπεριλαμβάνονται ο ελβετικός όμιλος Petropluss, με τρία διυλιστήρια, αλλά και ο γερμανορωσικός αγωγός του Nord Stream. Ακόμα κλείνει «deal» εξαγορών όπως τα Διυλιστήρια του Ίνγκολασταντ, του Κρεσιέρ στην Ελβετία και του Κόρτιον στην Βρετανία.

Η είδηση, ωστόσο, δεν προκύπτει από την πλευρά των αδερφών Γιαννακόπουλων, αλλά από το περιβάλλον του ίδιου του Ρώσου μεγιστάνα. Όλα, βέβαια, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου