Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η ROLEX θα φτιάξει το ρολόι του Πειραιά;

Η ROLEX θα φτιάξει το ρολόι του Πειραιά;Το θέμα της οδού Πειραιώς, αλλά και για την κατασκευή του θρυλικού ρολογιού του Πειραιά, που είναι σε συζητήσεις με την Rolex.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
«Αύριο στις 12.00 βλέπω τον Πρωθυπουργό για μία εν τω βάθει συζήτηση των εκκρεμοτήτων και όλων των εντολών που έχει δώσει και καθυστερούν να υλοποιηθούν. Ένα από τα θέματα που θέλω να αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός είναι η ανάπλαση της οδού Πειραιώς, από την Ομόνοια μέχρι το λιμάνι. Το θέλουμε όλοι. Το έχω ζητήσει πρώτος με επιστολή μου προς τον κ. Καμίνη  και τους άλλους Δημάρχους του Μοσχάτου, του Ταύρου, της Νίκαιας – Ρέντη. Συμφωνεί και ο κ. Σγουρός. Το έχει ανάγκη η χώρα. Πρέπει λοιπόν με το κύρος του ο Πρωθυπουργός να το υιοθετήσει και να ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει σήμερα μην το αναβάλλουμε για αύριο. Η οδός Πειραιώς είναι ο ιστορικότερος δρόμος του λεκανοπεδίου Αττικής και της Ελλάδος. Συνέδεε την Αθήνα με το λιμάνι της. Κάποτε μεσουρανούσε. Ήταν η λεωφόρος της ανάπτυξης και της βιομηχανίας. Τώρα μπορεί να γίνει απ’ όλα: και εργοστάσια και ξενοδοχεία και κλινικές. Να υπάρχει ζωή και δημιουργία. Κι όχι αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης. Η τριτοκοσμική εικόνα.»   

Ακροατής από την περιοχή του Καραβά, ζήτησε να πληροφορηθεί αν ο Δήμος, θα αξιοποιήσει σε χώρο αναψυχής το παλιό ιδιωτικό  σχολείο που βρίσκεται στο Λόφο Βώκου. Επίσης, ζήτησε από το Δήμαρχο να κατασκευάσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να προπονούνται τα παιδιά της ποδοσφαιρικής  ομάδας «Οδηγήτρια».
«Η ομάδα ποδοσφαίρου «Οδηγήτρια» φέτος σκίζει. Προπονούνται περίπου 150 παιδιά. Θα περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, διεκδικεί άνοδο. Έχω μιλήσει με την ομάδα, όχι μια φορά. Ξέρετε, έχω μια αδυναμία στην «Οδηγήτρια». Το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου θα επεκταθεί προς το δρόμο. Τις προσεχείς ημέρες, τελειώνει η παραχώρηση του στρατοπέδου Σακελλίωνα, το οποίο θα γίνει αμέσως γήπεδο. Δεν θα μείνουμε εκεί. Θα κάνουμε και άλλο γήπεδο. Και στο ΣΕΦ και στη Θηβών. Όλα μαζί δεν γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν σκεφτεί κανείς πόσα επετεύχθησαν τα τελευταία τρία χρόνια, δεν θα το πιστέψει.
Το παλιό σχολείο στο Λόφο Βώκου και θα απαλλοτριωθεί και θα κατεδαφιστεί. Πολύ γρήγορα. Σκάνδαλο είναι που έγινε το σχολείο, αλλά ο ιστορικός του μέλλοντος θα το κρίνει. Πως είναι δυνατόν στον  Λόφο του Βώκου, ένας ιδιώτης να κατασκευάσει σχολείο και όχι σπίτια και να βρει αμέσως ενοικιαστή το κράτος;
Αυτό το σχολείο θα κατεδαφιστεί, όπως θα απαλλοτριωθούν και τα δίπλα σπιτάκια, για να ενωθεί με τη δεξαμενή και να φτιαχτεί  μπροστά στην Εκκλησία «Παναγία Οδηγήτρια» ένα τεράστιο πάρκο, γιατί και αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην «ανάσα». Δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού.»   

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΟΛΟΪ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
«Είναι πολύ υψηλός στόχος για εμάς να ξαναφτιάξουμε το Ρολόι. Πολύ γρήγορα θα είναι στημένο στη θέση του όπως ήταν. Θα διαψευστούν εκείνοι που νομίζουν ότι δεν θα το κάνουμε. Ό, τι λέμε το κάνουμε. Ήδη, είμαι σε επαφή με διάφορες εταιρείες, οι οποίες πιθανότατα και να το αναλάβουν εξ ολοκλήρου.
Πριν από λίγες ημέρες, συναντήθηκα με την εκπρόσωπο της «ROLEX» στην Ελλάδα. Της πρότεινα ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα να διαφημίζεται η εταιρεία, ανακατασκευάζοντας το Παλιό Ρολόι στον Πειραιά. Το άκουσε με πολύ προσοχή. Να πω και κάτι σε όλους αυτούς που θέλουν να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ακόμη και οι δρόμοι μας και τα πεζοδρόμιά μας, ακόμη και η «αναπνοή» μας. Η «ROLEX» είναι κρατική εταιρεία στην Ελβετία.
Τα χρήματα που χρειάζονται για το Ρολόι θα συγκεντρωθούν πολύ γρήγορα και πολύ γρήγορα το Ρολόι θα βρίσκεται στη θέση του.» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟΪ
Σε ερώτηση ακροάτριας, πόσο θα κοστίσει η επανακατασκευή του Pολογιού, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:
«Εάν το κατασκευάσει ο Δήμος εκ των πραγμάτων θα γίνει διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος θα είναι μειοδοτικός και δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε την έκπτωση. Το πραγματικό κόστος υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ και νομίζω ότι είναι ένα ποσό πολύ λογικό. Είναι ανάγκη ο Πειραιάς να ξαναποκτήσει την πραγματική του ταυτότητα. Να μην έχει αναπηρία και να μην έχει έλλειμμα. Και βέβαια είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε.»   

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Σε υπόμνημα πολλών κατοίκων της Καστέλας, στο οποίο αφού υπογραμμίζουν ότι έχουν δει πολλά έργα στη διάρκεια αυτής της τετραετίας, υπενθυμίζουν ότι στη Σκρα υπάρχει μια παιδική χαρά, η οποία έχει παραμεληθεί, και επίσης θέτουν το ερώτημα εάν μπορεί η οδός Παπαναστασίου να γίνει πεζόδρομος όπως ήταν παλιότερα, ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:
«Χθες έκανα εκεί αυτοψία και υπάρχει πρόβλημα κουρέματος των χόρτων και κάποια αποκατάσταση του τάπητα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ενταγμένη και αυτή η παιδική χαρά στο μεγάλο πρόγραμμα ανακατασκευής των παιδικών χαρών, που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου για όλες τις παιδικές χαρές, οι οποίες θα γίνουν καινούργιες. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Δικαιούνται να παίζουν, να γελάνε, να τραγουδάνε, να ζουν στον Πειραιά.  

Για το δεύτερο θέμα: η οδός Παπαναστασίου δεν μπορεί να ξαναγίνει πεζόδρομος γιατί έχουν κατασκευασθεί ιδιωτικά πάρκινγκ και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να παρκάρουν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητα τους. Μπορούμε να κάνουμε όμως άλλες παρεμβάσεις. Θα αποκαταστήσουμε π.χ. τα πεζοδρόμια της Παπαναστασίου, τα οποία εμφανίζουν μια τριτοκοσμική εικόνα. Από την πλατεία Αλεξάνδρας έως στην Τζαβέλα τα πεζοδρόμια θα γίνουν καινούργια. Επίσης ανακατασκευάζουμε όλες τις οδοκλίμακες με πολύ πράσινο.»  

Σε παρατήρηση ακροατή ότι επιτέλους ο Εθνικός επιστρέφει στο γήπεδο Καπαγέρωφ και ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο Ολυμπιακός, αλλά έχει και άλλη ιστορία, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:
«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμίζουμε τον ηγετικό ρόλο που παίζει ο Ολυμπιακός στον ελληνικό αθλητισμό σε όλη την επικράτεια. Ασφαλώς σημαντικό τμήμα της ιστορίας μας είναι κι ο Εθνικός και για τον Πειραιά και για την Ελλάδα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου