Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ Ε6

ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στο Μέγαρο Αρβανίτη, απέναντι από το Κοινοβούλιο, στεγάζονται και οι διατελέσαντες πρόεδροι της Βουλής που δεν έχουν πλέον την ιδιότητα του βουλευτή. Δηλαδή οι κύριοι Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Σιούφας και η κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Άπαντες έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν 7 υπαλλήλους στις υπηρεσίες τους, είτε αποσπασμένους από το Δημόσιο είτε μετακλητούς, ενώ επίσης τους παρέχεται αστυνομική φρούρηση. Ωστόσο, δεν έχουν κάνει πλήρη χρήση αυτού του δικαιώματος. Επιπλέον, η Βουλή έχει φροντίσει να τους παραχωρήσει, με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για τους εν ενεργεία βουλευτές, και αυτοκίνητα. Ο Φ. Πετσάλνικός, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, έλαβε από τη Βουλή ένα ολοκαίνουργιο Volvo S60, από εκείνα που είχαν αποκτηθεί με τη μέθοδο του leasing.
Η κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη κυκλοφορεί με ένα υβριδικό Honda, μοντέλο του 2008, ενώ
Ο Δημήτρης Σιούφας με ένα Toyota Prius, επίσης μοντέλο του 2008. Η σύνταξη των πρώην προέδρων της Βουλής είναι η ίδια με εκείνη των πρωθυπουργών, δηλαδή έφτανε τα 5.900 ευρώ, όμως με τις περικοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα περιορίζεται στα 2.500 ευρώ περίπου. Φυσικά έχουν κι εκείνοι τη δυνατότητα να παίρνουν συντάξεις και από άλλα Ταμεία στα οποία ήταν ασφαλισμένοι.
Ακόμα πιο ….. τυχεροί είναι οι δύο πρώην πρόεδροι της Βουλής που εξακολουθούν να διαθέτουν τη βουλευτική
ιδιότητα, δηλαδή ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας. Αμφότεροι έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν , αν θέλουν, τους 7 υπαλλήλους ως πρώην πρόεδροι και επιπλέον 5 με την ιδιότητα του βουλευτή.
Ο κ. Κακλαμάνης διαθέτει ένα μεγάλο γραφείο στο ισόγειο της Βουλής, δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ενώ το γραφείο του κ. Πολύδωρα (διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής μόλις για έναν μήνα) είναι στον πρώτο όροφο, κοντά στην αίθουσα της Γερουσίας. Ο μισθός και των δύο είναι αυτός του βουλευτή, δηλαδή φτάνει στο καθαρό ποσό των 7.000 ευρώ, και φυσικά απολαμβάνουν και τα αντίστοιχα προνόμια που έχουν οι «τριακόσιοι».

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η εθνική μας αντιπροσωπία έχει μεριμνήσει να διαθέσει από έναν υπάλληλο και σε πρόσωπα που διετέλεσαν στο παρελθόν επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων κομμάτων τα οποία σήμερα είτε δεν βρίσκονται στη Βουλή είτε έχουν άλλο αρχηγό είτε δεν υπάρχουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι κκ. Γ. Καρατζαφέρης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Δ. Τσοβόλας και η Μ. Δαμανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου