Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Χάος στην Ιαπωνία από τη σφοδρή χιονόπτωση, τρεις νεκροί στο Τόκιο

Στο έλεος της κακοκαιρίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας

Χάος στην Ιαπωνία από τη σφοδρή χιονόπτωση, τρεις νεκροί στο Τόκιο

Χάος στην Ιαπωνία από τη σφοδρή χιονόπτωση, τρεις νεκροί στο Τόκιο
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ιαπωνία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
 
Πεκίνο, Ιαπωνία
Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει την Ιαπωνία και έχει προκαλέσει χάος στις σιδηροδρομικές, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες.
Τρία άτομα σκοτώθηκαν στο Τόκιο και περίπου 500 τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, τουλάχιστον 494 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, ενώ σημειώθηκαν 3.200 τροχαία εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος.

Σε ένα από αυτά, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες, 88 και 90 ετών, οι οποίες επέστρεφαν στο σπίτι τους στην Ισικάουα της κεντρικής Ιαπωνίας. Ένας άντρας σκοτώθηκε στο Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε σε διάβαση τρένου από την διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο του Τόκιο, κάτι που έχει να συμβεί 13 χρόνια.

Οι αεροπορικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις. Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει ορισμένα τμήματα αυτοκινητόδρομων στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα στο χιόνι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ στις ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου