Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ Ε3

ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής δεν υπολογίζονται στους 1.300 μόνιμους που εργάζονται στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για αδιαφανείς προσλήψεις αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση με διάρκεια έως τις επόμενες εκλογές. Στις κατηγορίες αυτών που δικαιούνται να προσλάβουν μετακλητούς υπαλλήλους της αρεσκείας τους περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αντιπρόεδροι, ο γενικός γραμματέας, ο ειδικός γραμματέας, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής , οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι πρώην πρωθυπουργοί που διετέλεσαν βουλευτές και αρχηγοί κόμματος, οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Με τον τρόπο αυτό περισσότεροι από 200 «ημέτεροι» βολεύονται στα προσωπικά γραφεία που διατηρούν στη βουλή οι κύριοι Κ. Σημίτης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Κ. Μητσοτάκης, Α. Κακλαμάνης, Αν. Ψαρούδα - Μπενάκη, Δ. Σιούφας, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Φ. Πετσάλνικος, Β. Πολύδωρας κ.ά.
Σύμφωνα με τον σχετικό κώδικα του προϋπολογισμού της Βουλής, το ετήσιο κονδύλι για τις πληρωμές των συγκεκριμένων υπαλλήλων ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ και οι αμοιβές των υπαλλήλων αυτών κυμαίνονται από 1.200 έως και 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα πτυχία και την προϋπηρεσία του προσληφθέντα. Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί διόριζαν «από πόρτες και παράθυρα» στη Βουλή συζύγους, αδέλφια, παιδιά και ανίψια και εκμεταλλευόμενοι τον νόμο Σιούφα κατάφεραν να τους μονιμοποιήσουν. Συγκεκριμένα, ο
πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας είχε περάσει βράδυ από τη Βουλή ρύθμιση με την οποία μονιμοποιούσε όλους τους μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους που υπηρέτησαν στο κοινοβούλιο από τον Μάρτιο του 2004 έως και τον Σεπτέμβριο του 2009!!
Πόσους μετακλητούς δικαιούνται:
Πρόεδρος της Βουλής 12Ø Οι 6 αντιπρόεδροι από 5 έκαστοςØ Ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου από 4 έκαστοςØ  Οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής από 5 έκαστος!!!Ø Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες: Ν.Δ 24, ΣΥΡΙΖΑ 14, ΠΑΣΟΚ 7, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσή Αυγή και ΔΗΜ. ΑΡ. από 4 και ΚΚΕ 3.Ø Οι πρόεδροι των Κ.Ο. Α. Σαμαράς 8, Α. Τσίπρας 7, Ε. Βενιζέλος 5 και Π. Καμμένος, Ν. Μιχαλολιάκος, Φ. Κουβέλης και Αλ. Παπαρήγα από 4 έκαστος. Οι πρώην πρωθυπουργοί που διετέλεσαν βουλευτές και αρχηγοί κόμματος από 4 έκαστοςØ  Οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων από 1 έκαστοςØ Οι πρώην πρόεδροι Κ.Ο. από 1 έκαστος (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 26/8/12).Ø

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου