Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αηδιαστικά νέα για τους λάτρεις των burger από τα MacDonald's !


Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μόλις κέρδισε μια ακόμα μαγειρική μάχη έναντι της μεγαλύτερης αλυσίδας fast food στον κόσμο. Αφότου ο σεφ έδειξε στα McDonld's πως φτιάχνονται τα χάμπεργκερ , η εταιρία άλλαξε τη συνταγή!
 
Αηδιαστικά νέα για τους λάτρεις των burger από τα MacDonald's !
Σύμφωνα με τον Oliver, τα λιπαρά τμήματα του μπιφτεκιού "ξεπλένονταν" με υδροξείδιο του αμμωνίου και στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν στο μπέργκερ. Πριν από αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, το φαγητό θεωρείτο ακατάλληλο για να καταναλωθεί από ανθρώπους.
 
Ο σεφ που τα έβαλε με όλη την fast food βιομηχανία δήλωσε: " Βασικά, παίρνουμε αυτό το προϊόν που κάνει μόνο για σκύλους στην χαμηλότερη τιμή και μετά από μια διαδικασία το δίνουμε στους ανθρώπους". 
 
Πέραν της χαμηλής ποιότητας του κρέατος, το υδροξείδιο του αμμωνίου είναι επιβλαβές για την υγεία. Ο Oliver το αποκαλεί "διαδικασία της ροζ γλίτσας".
 
“Γιατί οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να βάλει στο στόμα των παιδιών του κρέας γεμάτο αμμωνία;" αναρωτήθηκε ο σεφ.
 
Σε μια από τις πρωτοβουλίες του, ο Oliver δείχνει στα παιδιά πώς φτιάχνονται τα πανέ κοτοπουλάκια. Αφότου διαλέγει τα καλύτερα κομμάτια, εξηγεί πως τα υπολείμματα (λίπος, δέρμα, εσωτερικά όργανα) χρησιμοποιούνται σε αυτά τα τηγανητά φαγητά. 
 
 Ήδη στην Αμερική τα Βurger King και Taco Bell έχουν απαγορέψει τη χρήση αμμωνίας στα προϊόντα τους. Η βιομηχανία του φαγητού χρησιμοποιεί αμμωνία σαν αντιμικροβιακό όπλο για τα κρέατα, κάτι που επέτρεψε στα MacDonald's να πουλάει "μη φαγώσιμο κρέας". 
 
Ακόμα πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν γνωρίζει πότε το φαγητό του είναι χημικό ή όχι, αφού το υδροξείδιο του αμμωνίου είναι συμπλήρωμα της παραγωγικής διαδικασίας. 
 
Στο επίσημο για παράδειγμα site των MacDonald's ααφέρεται πως το κρέας είναι φτηνό λόγω της μεγάλης έλευσης πελατών που αφήνει στην εταιρία το περιθώριο να αγοράσει τα ποιοτικότερα προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.
 
Επιπρόσθετα, η εταιρία αρνήθηκε ότι η απόφαση της να αλλάξει τη συνταγή οφείλεται στην καμπάνια του Oliver. Στην ιστοσελίδα, τα Μac παραδέχονται απλά ότι απαγόρευσαν το συγκεκριμένο κρέας από τα μπέργκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου