Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Νέο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη καταγγέλλει ο δήμαρχος – «δεν υπάρχει ανοχή πλέον»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Ζώρζος σημείωσε ότι η ΔΕΗ των έχει ενημερώσει πως η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, δίχως όμως να του δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα. Νωρίτερα είχε δηλώσει πως καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Θήρας για το πρόβλημα ηλεκτροδότησηςΝέο μπλακ άουτ το βράδυ της Πέμπτης στη Σαντορίνη κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος, παρά το γεγονός ότι σε προγενέστερη ενημέρωσή της η ΔΕΗ ανέφερε πως η ισχύς του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής είχε φτάσει τα 31 μεγαβάτ, μέγεθος που ισοδυναμεί με τις εκτιμήσεις για την ανάγκη του νησιού σε περίοδο αιχμής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Ζώρζος σημείωσε ότι η ΔΕΗ των έχει ενημερώσει πως η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, δίχως όμως να του δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε το συντονισμό των εργασιών στη Σαντορίνη από κυβερνητικό στέλεχος, και παράλληλη παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Δεν υπάρχει ανοχή ούτε για ένα λεπτό πλέον» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη ο κ. Ζώρζος δήλωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αιτία την «ανατροπή» του «χρονοδιαγράμματος» που είχε δοθεί από την ΔΕΗ στο Δήμο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται η πορισματική έκθεση των μηχανικών της ΔΕΗ για τα αιτία της βλάβης. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες τις εταιρείας που εχει εγκαταστήσει τη γεννήτρια που υπέστη ζημία, η ΔΕΗ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου