Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πέντε τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια

Η κούραση είναι συχνά σημάδι αφυδάτωσηςΑκολούθησε τις συμβουλές του Frank Lipman, MD, ιδρυτή του Eleven Eleven Wellness Center, και θα αποκτήσεις και πάλι τη χαμένη σου ενέργεια.

1. Φάε ένα πρωτεϊνούχο πρωινό
«Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά κρίνονται απαραίτητα το πρωί για να σου δώσουν ενέργεια, κι ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο με τις κατάλληλες τροφές θα δώσει στο σώμα σου ό,τι ακριβώς χρειάζεται. Αντί για βαριά δημητριακά, ψωμί ή γλυκά, δοκίμασε ένα smoothie με πρωτεΐνη. Είναι το τέλειο πρωινό, γιατί ετοιμάζεται γρήγορα, είναι εύπεπτο περιέχει υγιεινά λίπη, πρωτεΐνες, θρεπτικές ουσίες και φυτοθρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα» τονίζει ο Dr. Lipman.

2. Πιες νερό
«Η κούραση είναι συχνά σημάδι αφυδάτωσης. Καμιά φορά, νομίζεις ότι χρειάζεσαι κάτι γλυκό ή μια δόση καφέ, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που αναζητά ο οργανισμός σου είναι νερό» εξηγεί Dr. Lipman. Φρόντισε λοιπόν, να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό. «Αν θέλεις να πας στο επόμενο βήμα, στύψε λίγο λεμόνι. Αυτό θα βοηθήσει στην πέψη κι ένα υγιές πεπτικό σύστημα θα διατηρήσει την ενέργεια σου στα ύψη» συμβουλεύει ο ειδικός.

3. Φάε (ή πιες) τα λαχανικά σου
Τα σκούρα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ένα από τα πιο αναζωογονητικό τρόφιμα που διατίθενται, μιας και είναι γεμάτα από βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Για ακόμα πιο γρήγορη απορρόφηση και για να λάβεις τα οφέλη από μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, δοκίμασε ένα πράσινο smoothie που περιλαμβάνει επιλογές όπως κατσαρό λάχανο, σπανάκι, μαρούλι, σέλινο (συν λίγο λεμόνι ή τζίντζερ για τη γεύση και ακόμα πιο αναζωογονητικές ιδιότητες).

4. Δυνάμωσε τη μουσική
Ο ήχος είναι ένας από τους πιο αχρησιμοποίητους τρόπους για να αλλάξει τη διάθεσή σας. «Για να αυξήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου γρήγορα, άκου ένα τραγούδι που αγαπάς και αν μπορείς κάνε ένα διάλειμμα για να χορέψεις» εξηγεί ο ειδικός και προσθέτει «Αυτό συμβαίνει γιατί τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας ενεργοποιούνται όταν ακούμε μουσική».

5. Χαλάρωσε για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου
«Αν και γνωρίζεις ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα σε βοηθούν να χαλαρώσεις, κάνουν εξίσου καλή δουλειά με την ενέργειά σου. Η επανορθωτική γιόγκα είναι το κατάλληλο φάρμακο μετά από μία αγχώδης ημέρα» αποκαλύπτει ο Dr. Lipman και προσθέτει «Ένας άλλος καλός τρόπος να χαλαρώσεις; Να ξαπλώσεις με τα πόδια πάνω στον τοίχο, να κλείσεις τα μάτια και να αναπνέεις για 5 – 10 λεπτά. Είναι τόσο χαλαρωτικό να στηριχτείς στην πλάτη και να ξεκουράσεις τα πόδια που κρατούν συνέχεια όλο σου το βάρος. Μόλις φορτίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου, θα μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου