Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η γη τρέμει στη βόρειο Ιταλία


Ο νέος σεισμός. που σημειώθηκε στις 9.03 το πρωί τοπική ώρα, έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία, ενώ στην περιοχή έγιναν αισθητοί και αρκετοί μετασεισμοί ισχύος έως και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι νεκροί από τον σεισμό είναι κάτοικοι και εργάτες σε τοπικές βιομηχανίες, καθώς και ένας καθολικός ιερέας. Εκπρόσωποι των ιταλικών συνδικάτων ισχυρίζονται ότι οι θάνατοι εργατών, τους οποίους αποδίδουν σε ελλιπείς ελέγχους ως προς την κατάσταση των βιομηχανιών που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

 
Κάτοικοι στέκονται πλάι σε κτίρια που κατέρρευσαν από τον σεισμό, στο χωριό Καβέτσο, κοντά στη Μόντενα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια στη βόρειο Ιταλία. Ο σεισμός, ισχύος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο δεύτερος που σημειώνεται στην ίδια περιοχή σε διάστημα εννέα ημερών, είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 200. Η νέα σεισμική δόνηση έσπειρε πανικό στην περιοχή και τους κατοίκους που προσπαθούσαν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς μετά το προηγούμενο πλήγμα του Εγκέλαδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου