Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 27,5% στο α΄ τρίμηνο για τον ΟΠΑΠ


Αύξηση καθαρών κερδών κατά 27,5% στο α΄ τρίμηνο για τον ΟΠΑΠ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών παρουσιάζει ο ΟΠΑΠ στο α΄ τρίμηνο του 2014. Η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε χθες, για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ενοποιημένα έσοδα ύψους 965,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) εκτοξεύθηκαν στα 76,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 32%, και τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, σημείωσαν αύξηση 27,5% φτάνοντας τα 50 εκατ. ευρώ.

Λειτουργικά έξοδα

Η θεαματική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται αποκλειστικά στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του οργανισμού. Ο οργανισμός, παρά την αύξηση των εσόδων του κατά 11%, οδήγησε σε οριακή μείωση του κόστους παροχής υπηρεσιών. Ετσι, τα μεικτά κέρδη του οργανισμού αυξήθηκαν κατά 16% ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο οργανισμός στο α΄ τρίμηνο του έτους είχε μειωμένα χρηματοοικονομικά έσοδα και αυξημένη φορολογία. Τα χρηματοοικονομικά έσοδα ήταν 3 εκατ. ευρώ λιγότερα, ενώ ο φόρος επί των εσόδων (GGR Tax) που καταβάλλει για δεύτερη χρονιά φέτος, ανήλθε για το α΄ τρίμηνο σε 91 εκατ. ευρώ αντί 85 εκατ. ευρώ που ήταν στην αντίστοιχη περίοδο του 2013. Επίσης η φορολογία εισοδήματος στο α΄ τρίμηνο του έτους ανήλθε σε 17 εκατ. ευρώ, αντί 13 εκατ. ευρώ. Γίνεται εμφανές επομένως, το «λίπος» που υπήρχε και πιθανώς να υπάρχει στον οργανισμό.

 Η διοίκηση
Τον ενθουσιασμό για την πορεία των μεγεθών δεν έκρυψε η διοίκηση του του ομίλου ΟΠΑΠ. «Το α΄ τρίμηνο του 2014 χαρακτηρίζεται από την επιστροφή της ΟΠΑΠ σε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λειτουργική απόδοση των παιγνίων αυξήθηκε περαιτέρω, η λειτουργική αποδοτικότητα του ΟΠΑΠ σημείωσε ισχυρή βελτίωση και σε συνδυασμό με τη θετική ανταπόκριση του νέου στιγμιαίου λαχείου «Σκρατς», αλλά και μιας σειράς νέων προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν στη διάρκεια του έτους, βλέπει αισιόδοξα ολόκληρο το 2014. «Μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι το 2014 θα αποτελέσει μια χρονιά με σημαντικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση των μεγεθών του ΟΠΑΠ έγινε μια ημέρα μετά την ενεργοποίηση από την Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) του σχετικού κανονισμού διεξαγωγής του προκαθορισμένου στοιχήματος μέσω Διαδικτύου. Ο κανονισμός προβλέπει τους κανόνες με τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα διεξάγει το διαδικτυακό στοίχημα. Ο ΟΠΑΠ κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει το νέο παιχνίδι στους πελάτες του στις 2 Ιουνίου, δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ. Για τον σκοπό αυτό, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προχωρήσει στο άνοιγμα ηλεκτρονικού λογαριασμού παίκτη και στην έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη. Ο κάτοχος της κάρτας παίκτη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών, ο οποίος θα μπορεί να καταθέτει στον ηλεκτρονικό του λογαριασμό μέχρι 800 ευρώ ημερησίως. Η σύνδεση του ηλεκτρονικού λογαριασμού παίκτη με πιστωτική κάρτα δεν επιτρέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου