Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η διάνοιξη της σήραγγας του Μετρό προς τον Πειραιά

Ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος»

Αθήνα
Ξεκίνησε η διάνοιξη της σήραγγας του Μετρό προς τον ΠειραιάΔουλειά έπιασε ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος», ο οποίος καλείται να ανοίξει τη σήραγγα επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, οι εργασίες ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του έργου.

Αφού διανύσει 6,5χλμ και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο Μετροπόντικας σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε τα εξής:

«Ένα ακόμη μεγάλο Έργο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το Λιμάνι του και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί.»

Ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Είναι επίσης μια σημαντική μέρα για τις δυτικές συνοικίες της Αττικής και τον Πειραιά.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου