Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τι θα ανακοινώσει η Apple στις 20:00;

Ζωντανή μετάδοση των ειδήσεων από το in.grΤι θα ανακοινώσει η Apple στις 20:00;
Παραδοσιακά, η Apple κατεβάζει τα ρολά του διαδικτυακού της καταστήματος πριν από την ανακοίνωση νέων προϊόντων, όπου εμφανίζονται άμεσα μετά την ομιλία του Τιμ Κουκ και των συνεργατών του.  
Στις 20:00 ώρα Ελλάδας η Apple διοργανώνει μια εαρινή εκδήλωση στην οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το iPhone που θα πείσει τους κατόχους παλαιότερων μοντέλων smartphone της εταιρείας να αναβαθμίσουν αλλά και το πολυπόθητο για πολλούς iPad, που θα μοιάζει με το Pro -με πληκτρολόγιο και πενάκι. Τοtech.in.gr θα σας μεταδίδει ζωντανά τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.
  • H εκδήλωση της Apple θα μεταδίδεται με live streaming από τοhttp://www.apple.com/apple-events/march-2016/ -μόνο σε συσκευές iOS, Mac, Apple TV και σε Windows 10 PC από τον Microsoft Edge ή από τον VLC media player (επιλογή Network με το ακριβές URL μετά την έναρξη της μετάδοσης) , αν και η μετάδοση δεν γίνεται πάντοτε απρόσκοπτα. Το tech.in.gr θα παρακολουθεί και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις.
Μια ημέρα πριν την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για «το ξεκλείδωμα ενός iPhone τρομοκράτη» όπως προστάζει το FBI, δικαστικό αίτημα στο οποίο αντιδρά η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την χρηματιστηριακή της αξία, ο επικεφαλής της, Τιμ Κουκ δεν αναμένεται να σχολιάσει.

Το θέμα της σημερινής εκδήλωσης έχει τίτλο "Let us loop you in" και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να μεταφράζεται.

Αυτό όμως που αναμένεται -λόγω των επαναλαμβανόμενων διαρροών που συχνά επαληθεύονται- είναι ένα iPhone 4 ιντσών, μια πρόταση σε όσους παραμένουν στο επίσης 4 ιντσών iPhone 5S. Το 6 και το 6S, τα iPhone των δύο τελευταίων ετών, έχουν οθόνες 4,7 ιντσών και στην περίπτωση του 6S Plus η διαγώνιος της οθόνης φτάνει στις 5,5 ίντσες -δεν θέλουν όμως όλοι ένα μεγαλύτερο smartphone 15,82x7,79 εκατοστών και 192 γραμμαρίων. Συγκριτικά, ένα 4άρι iPhone έχει διαστάσεις 12,38x5,86 εκατοστά και ζυγίζει 112 γραμμάρια.

Απομένει να αποκαλυφθούν οι δυνατότητες και οι τελικές επιλογές της Apple σε ότι αφορά στα κρίσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, όπως ο επεξεργαστής και ο συνεπεξεργαστής κίνησης. Κι αυτό καθώς, από γενιά σε γενιά εκεί σημειώνονται οι μεγαλύτερες εξελίξεις. Για παράδειγμα, στο πέρασμα από το iPhone 6 στο iPhone 6S (και αντίστοιχα στα μοντέλα Plus των 5,5 ιντσών), η ονομαστική τουλάχιστον βελτίωση στις επιδόσεις του iPhone από τη σκοπιά της επεξεργαστικής ισχύος, ήταν πολύ σημαντική: 70% γρηγορότερη CPU και 90% γρηγορότερη GPU στον A9 σε σχέση με τον A8.

Ένα νέο iPhone 4 ιντσών δεν μπορεί παρά να φέρει ικανές προδιαγραφές για τη νεότερη έκδοση -και κάποιες από τις επόμενες ενημερώσεις- του iOS. To iOS 9.3αναμένεται να διατεθεί σήμερα στους χρήστες. Ωστόσο, αυτό που αναμένεται με αγωνία είναι η τιμή του.
  • Στην (ελληνική) αγορά, το iPhone 5S είναι το μόνο με οθόνη 4 ιντσών και πωλείται σήμερα στα 399 ευρώ και 459 ευρώ αντίστοιχα, ανάλογα με τη χωρητικότητά του (16GB ή 32GB).
  • To iPhone 6 4,7 ιντσών πωλείται στα 679 ευρώ με 16GB εσωτερικό χώρο και στα 789 ευρώ με άλμα στα 64GB. Το iPhone 6 Plus -5,5''- ξεκινά από τα 789 ευρώ (16GB) και περνάει στα 899 ευρώ για το μοντέλο με 64GB εσωτερική μνήμη.
  • Το iPhone 6s 4,7 ιντσών ξεκινά επίσης από τα 789 ευρώ (16GB), ανεβαίνει στα 899 ευρώ για 64GB και αγγίζει τα 1000 ευρώ στο μοντέλο με 128GB. Τέλος, τo iPhone 6S Plus των 5,5 ιντσών διατίθεται αντί 1099 ευρώ με 128GB μνήμη (και είναι το μοναδικό μοντέλο).
Ως τώρα, οι φήμες αναφέρονταν στο iPhone 5 SE -λέγεται πως το όνομά του θα είναι iPhone SE (Special Edition), «αφού δεν υπάρχει λόγος να παραπέμπει η επωνυμία του στο iPhone 5». Το iPhone SE θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή, θα λειτουργεί ως πορτοφόλι Apple Pay και γενικότερα, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα προτρέπουν τις συγκρίσεις μάλλον με το iPhone 6S, όταν η κύρια διαφορά τους φαίνεται να είναι η διαγώνιος της οθόνης, παρά το τσιπ, ο συνεπεξεργαστής κ.ά. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του λέγεται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 δολαρίων, διατηρώντας απόσταση 250 δολαρίων από το iPhone 6S.

Στην πρώτη ανακοίνωση της Apple για το 2016 εκτιμάται επίσης ότι θα ανακοινωθεί το ντεμπούτο ενός. επίσης μικρότερου iPad Pro, στις 9,7''. Το πρώτο iPad Pro έχει διαγώνιο 12,9 ίντσες, με πενάκι και πληκτρολόγιο. To iPad Pro 128GB στην έκδοση Cellular πωλείται στα 1319 ευρώ και, μόνο με WiFi, η τιμή του πέφτει στα 1169 ευρώ. Το πρώτο πενάκι της Apple για iPad, όπως και το πληκτρολόγιό του πωλούνται ξεχωριστά (129 ευρώ για το Apple Pencil και 209 ευρώ για το iPad Pro Smart Keyboard).

Τέλος, η Apple φέρεται να μειώνει σημαντικά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά λένε, την τιμή διάθεσης του προγενέστερου iPhone 5S και να προσθέτει νέες επιλογές για τα λουράκια του Apple Watch. Σε σχέση με άλλες φορές, σήμερα θα αποτελούσε έκπληξη ένα ολότελα νέο προϊόν από την Apple.
Επιστρέψτε εδώ στις 20:00 για να μάθουμε μαζί τι θα ανακοινώσει η Apple.
Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου