Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη αποφάσισε η ΝΔ

Των Εύας Καραμανώλη, Γιάννη Σουλιώτη




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός δήλωσε «απών» από το δικαστήριο και πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Λιάπης επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου, έπειτα από τη σύλληψή του την Τρίτη, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.
Το πρωτοφανές περιστατικό με «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό Μιχ. Λιάπη προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, να καταρτίσει σχετικό νομικό πλαίσιο για την οριστική εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων.
Σύμφωνα με τη διάταξη, που είναι ήδη έτοιμη, βουλευτές εν ενεργεία ή σε σύνταξη που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων που απολαμβάνουν ως απόρροια της βουλευτικής τους ιδιότητας. Στα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα συγκαταλέγονται αυτά της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της εκβίασης, της απάτης κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη προβλέπεται επίσης η οριστική κατάργηση των προνομίων των βουλευτών σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να σημειώνεται «αναστολή» των προνομίων με την άσκηση της ποινικής δίωξης. Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να δικαστεί από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης.
Ο κ. Λιάπης συνελήφθη προ διημέρου να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ανασφάλιστο το τζιπ του, το οποίο συν τοις άλλοις έφερε και πλαστές πινακίδες, καθώς είχε καταθέσει τις γνήσιες. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος επιχείρησε να αποδώσει τη συμπεριφορά του στην οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, έκανε βόλτες με το αυτοκίνητο το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες προκειμένου «να μην πέσει η μπαταρία».
Ικανοποίηση Δένδια
Την ικανοποίηση και την περηφάνια του για τους αστυνομικούς που έκαναν το καθήκον τους, εξέφρασε εξάλλου, κατά τη διάρκεια του 23ου πανελλαδικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. «Είμαι περήφανος, γιατί η Ελληνική Αστυνομία επιβάλλει τον νόμο κατά πάντων, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα», είπε ο κ. Δένδιας και εν συνεχεία παρέθεσε μια προσωπική ιστορία που αφορούσε την επίδοση κλήσης σε μια βουλευτή στην Ιρλανδία, η οποία ενώ οδηγούσε μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της χώρας. «Αποδείξατε κι εσείς χθες ότι δεν έχει καμία σημασία», είπε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενους στους αστυνόμους και κατέληξε: «Ο νόμος είναι νόμος και μόνο αυτός σας δεσμεύει και τίποτε άλλο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου