Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η Manchester United έστειλε μήνυμα με σβάστικα και τίτλο που παρέπεμπε στους Ναζί!

Πέραν του εμβλήματος που θυμίζει σβάστικα, ο όρος «Νέα Τάξη» παραπέμπει στο ναζισμό και το κάλεσμα του Αδόλφου Χίτλερ για μια Ευρωπαϊκή «Νέα Τάξη» πραγμάτων το 1941.

Να ζητήσει συγγνώμη από τους εξοργισμένους φιλάθλους της αναγκάστηκε η γνωστή βρετανική ομάδα Manchester United, αφότου τούς έστειλε ενημερωτικό email με έμβλημα που θύμιζε ναζιστική σβάστικα και είχε τον τίτλο 'Νέα Τάξη"!

Οι οργισμένοι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν για την ομοιότητα του εμβλήματος (σχηματιζόταν με τα αρχικά της ομάδας) με τη σβάστικα στο τελευταίο εβδομαδιαίο e-mail "United Uncovered", που έλαβαν στο Twitter και έκανε αφιέρωμα στη νέα γενιά των παικτών του συλλόγου.

Πέραν του εμβλήματος που θυμίζει σβάστικα, ο όρος "Νέα Τάξη" παραπέμπει στο ναζισμό και το κάλεσμα του Αδόλφου Χίτλερ για μια Ευρωπαϊκή "Νέα Τάξη" Πραγμάτων το 1941.

Το σύμβολο εμφανιζόταν πάνω από τα κεφάλια παικτών των "Κόκκινων Διαβόλων", όπως ο Αντνάν Γιανουζάι, ο Ντέιβιντ Ντε Γκεα και ο Ντάνι Γουέλμπεκ.

Ο εκπρόσωπος ΜΜΕ του συλλόγου Ντέιβιντ Στέρνμπεργκ δήλωσε: "Το δημιουργικό κομμάτι είναι εντελώς ακατάλληλο. Ζητούμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη και θα αναλάβουμε την απαραίτητη εσωτερική δράση". Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μια πλήρη έρευνα για το περιστατικό, και αναμένεται να... πέσουν κεφάλια στο τμήμα των ΜΜΕ.


United have issue an apology for this logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου