Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης- συναγερμός στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστώνης έγιναν δύο εκρήξεις κοντά στην Μπόιλτον Στριτ. «Δεν έχουμε ενδείξεις πόσοι έχουν τραυματιστεί», ανέφερε η αστυνομία της Βοστώνης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα που τερμάτιζαν χιλιάδες δρομείς.

 Τρεις ώρες μετά τον τερματισμό των κορυφαίων αθλητών του μαραθωνίου και την ώρα που τερμάτιζαν χιλιάδες συμμετέχοντες, δύο διαδοχικές εκρήξεις, στο πεδίο του τερματισμού προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Διίστανται οι πληροφορίες για το αν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν εντός κοντινού ξενοδοχείου, ή μέσα σε τσάντες στο δρόμο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστώνης υπάρχουν 2 νεκροί και 22 τραυματίες. Η εφημερίδα της New York Post αναφέρει ότι έχει πληροφορίες για 22 νεκρούς.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, υπάρχει άγνωστος αριθμός τραυματιών και το θετικό ήταν ότι κοντά στον τερματισμό ήταν σταθμευμένα αρκετά ασθενοφόρα για τυχόν ανάγκες των δρομέων.
Πέραν των δυνάμεων της Βοστώνης, διεθνή δίκτυα όπως το BBC μεταδίδουν ότι έχουν αυξηθεί, μετά το γεγονός, τα επίεπδα ασφαλείας σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και τρίτη έκρηξη αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τεχνητή έκρηξη από ειδικές δυνάμεις σε αντικείμενο που θεωρήθηκε ύποπτο.
http://live.reuters.com/Event/Boston_Marathon_Explosion 

Κανένας Έλληνας στους τραυματίες του μαραθωνίου της Βοστώνης



Ο Έλληνας γενικός πρόξενος στη Βοστώνη, Ηλίας Φωτόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για μεγάλη ανησυχία στις αμερικανικές αρχές και την αστυνομία ενώ ανέφερε ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή του συμβάντος. «Δεν προκύπτει ότι υπάρχει Έλληνας στους τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου