Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Στο "μικροσκόπιο" της ΕΕ η Microsoft για το νέο της λειτουργικό Windows 8


Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ δρομολογούν έρευνες για το εάν η Microsoft εμποδίζει όντως τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών να εγκαθιστούν ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο στο νέο λειτουργικό σύστημά της Windows 8, έπειτα από τα πολλά παράπονα που έχουν διατυπωθεί από διάφορες εταιρείες.
   
Το θέμα αυτό αποτελεί μια από τις θεματικές της έρευνας που έχει δρομολογηθεί από χθες, καθώς η υπ' αριθ. 1 εταιρεία λογισμικού στον κόσμο τεχνηέντως αποφεύγει να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά άλλον περιηγητή για το Διαδίκτυο όπως είχε συμφωνηθεί με τις ρυθμιστικές αρχές προ τριετίας, τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
   
Οι αρχές της Επιτροπής ερευνούν επίσης τις καταγγελίες ότι η Microsoft δεν επιτρέπει πλήρη πρόσβαση σε ΑΡΙ σε μη προεγκατεστημένους περιηγητές στα Windows 8, τόνισε ο εκπρόσωπος Αντουάν Κολομπανί.
    
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η έρευνα θα εστιασθεί στις κατηγορίες επιτρέπει μόνον στον δικό της περιηγητή Internet Explorer να βρίσκεται εγκατεστημένος στις συσκευές που λειτουργούν με Windows 8 και στις ταμπλέτες Windows RT με τσιπ της βρετανικής εταιρείας ARM (παλιότερα το λογισμικό ήταν γνωστό ως Windows on ARM).
   
Ο Κολομπανί αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες που έχουν υποβάλει καταγγελίες, ενώ η Microsoft από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου