Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κίνα: Απεργούν εργαζόμενοι της Foxconn λόγω του iPhone 5

Τα τελευταία χρόνια στα εργοστάσια του ομίλου στην Κίνα έχουν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίεςΤουλάχιστον 4.000 εργαζόμενοι του ομίλου Foxconn στην Κίνα, που κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPhone 5 Apple απεργούν από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση China Labour Watch, η απεργία στο εργοστάσιο του Ζενγκζού στην κεντρική Κίνα άρχισε μετά την απόφαση της διεύθυνσης να αυξήσει το επίπεδο παραγωγής των προϊόντων της, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δουλεύουν και τις αργίες.


Η ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι παρόλο που οι εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα, η Foxconn έθεσε υπερβολικά αυστηρές απαιτήσεις, ασκώντας τους μεγάλη πίεση. Ακόμα, τους πίεζε και για την ποιότητα του προϊόντος, χωρίς προηγουμένως να φροντίσει για την αντίστοιχη εκπαίδευσή τους.


Η Foxconn συναρμολογεί προϊόντα της Apple, της Sony και της Nokia και έχει περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην Κίνα. Στο εργοστάσιο του Ζενγκζού δουλεύουν περίπου 190.000 άνθρωποι.


Τα τελευταία χρόνια στα εργοστάσια του ομίλου στην Κίνα έχουν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίες και τον περασμένο μήνα ξέσπασαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου