Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Άγρια Δύση» παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής, προειδοποιεί ο Γιάννης Σγουρός

Παραμένουν οι ρακοσυλλέκτες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συμπλοκές μέσα στον ΧΥΤΑ Φυλής το 2011Αθήνα
Την ανάγκη λήψης μέτρων κατά της παράνομης εισόδου τσιγγάνων και λαθρομεταναστών στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπου «η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, καθώς η παρουσία της αστυνομίας το μεγαλύτερο διάστημα είναι σχεδόν συμβολική», τόνισε τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο και υπάρχει πλέον βάσιμη εκτίμηση ότι η παρανομία και το έγκλημα θα κορυφωθούν» προειδοποίησε ο κ. Σγουρός μιλώντας σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), του οποίου είναι πρόεδρος.


Ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι πρόσφατα έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης και σκέφτεται να καλέσει στον ΧΥΤΑ Φυλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση σε αιφνιδιαστική έφοδο.


«Τα τελευταία χρόνια στην παρουσία των αθιγγάνων προστέθηκαν και Πακιστανοί λαθρομετανάστες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας πλέον περιβάλλον "Άγριας Δύσης" με καραμπίνες και πιστόλια. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το θλιβερό περιστατικό της 8ης Απριλίου 2011 με τους 5 νεκρούς μετά τις συμπλοκές αθιγγάνων και λαθρομεταναστών» δήλωσε ο περιφερειάρχης.


Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΣΝΑ αποφάσισε ομόφωνα να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της ΠΟΕ ΟΤΑ, σύμφωνα με τις οποίες μεταφέρονται λαθραία και με παράνομο τρόπο στο ΧΥΤΑ Φυλής απορρίμματα από άλλες περιφέρειες της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου