Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Από τα πέτρινα στα πέτσινα

Πέτρινα χρόνια
Τα πέτρινα χρόνια του γαύρου ξεκίνησαν το 1987, όπου και το σωματείο της Τρούμπας άρχισε να γνωρίζει μια δεκαετή ξηρασία από πλευράς τίτλων. Εκείνη τη δεκαετία κατέκτησαν από τέσσερα πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ένα η Λάρισα την αγωνιστική περίοδο 1987-1988. Ο σύλλογος της Τρούμπας γνώρισε μεγάλη παρακμή καθώς τη σεζόν 1987-1988 κατετάγη 8ος. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο κύπελλα, το 1992 και το 1999.
Οι πρόεδροι
Όσο για τους προέδρους εκείνα τα χρόνια; Ο ένας χειρότερος από τον άλλο.  Το 1987, μετά και το τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου, την ιδιοκτησία ανέλαβε ο μετέπειτα καταδικασμένος για μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, επιχειρηματίας Γιώργος Κοσκωτάς και, αμέσως μετά, ο Αργύρης Σαλιαρέλης, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε για οικονομικές ατασθαλίες. Το 1993 ο πράκτωρ «Κρόκους» όπως τον ήξεραν στη Στάζι, ή αλλιώς Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει το σύλλογο της Τρούμπας.
Πράκτωρ «Κρόκους»
Κάπου εδώ ξεκινούν τα γνωστά σκάνδαλα. Το καλοκαίρι του 1993, ο Ολυμπιακός διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους και ο Σωκράτης Κόκκαλης πιέζει την τότε κυβέρνηση για ρύθμιση των χρεών (ύψους 11 δισεκατομμυρίων δραχμών προς το δημόσιο, την Τράπεζα Κρήτης και τρίτους), προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αποστέλλει επιστολές στους βουλευτές Πειραιά, τον δήμαρχο, τον νομάρχη και τους φορείς της πόλης ζητώντας τη συμπαράστασή τους, ενώ την ίδια ώρα η Θύρα 7 έχει προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας για την Τετάρτη 28 Ιουλίου 1993. Ως δια μαγείας τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος καταθέτει στη Βουλή την περιβόητη τροπολογία κι άπαντες είναι ευχαριστημένοι. Μόνο τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ και Συνασπισμός) αντιδρούν θεωρώντας την ρύθμιση δυσβάσταχτη για το Δημόσιο, αλλά ουδείς ασχολείται. «Εκ μέρους όλων των φίλων και οπαδών του ιστορικού συλλόγου μας, επιθυμώ να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για τη θετική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην τελευταία πενταετία στο μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας», δηλώνει περιχαρής ο κ. Κόκκαλης. Ποια ήταν τα κέρδη του Ολυμπιακού από την τροπολογία Μάνου; Οι ερυθρόλευκοι χρωστούσαν 3.800.000.000 δραχμές στην Τράπεζα Κρήτης, όμως τα 2.600.000.000 θα τα πλήρωνε το κράτος ως εγγυητής, ενώ για το υπόλοιπο 1.200.000.000 θα αποφάσιζαν τα δικαστήρια αν (πότε και πώς) θα πληρώνονταν. Προς το δημόσιο υπήρχαν οφειλές 700.000.000 δραχμών τα οποία θα αποπληρώνονταν σε 120 μηνιαίες δόσεις. Σημαντική λεπτομέρεια; Το ποσό θα παρακρατείτο από τις δόσεις των κρατικών επιχορηγήσεων. Διεγράφησαν τα χρέη από το φόρο δωρεάς απόκτησης του Λάγιος Ντέταρι (1.500.000.000 δραχμές), καθώς και ο φόρος από τις μεταγραφές των Λιτόφτσενκο και Προτάσοφ (1.200.000.000 δραχμές), ενώ για τα χρέη προς τρίτους (συνολικού ύψους 3.872.000.000) θα αποφαίνονταν τα δικαστήρια. Ο Ολυμπιακός λοιπόν από 11,5 δισ. έφτασε να οφείλει 5,7 κι αυτά υπό προϋποθέσεις (εκκρεμούσαν τα χρέη προς τρίτους και το υπόλοιπο προς την Τράπεζα Κρήτης).
Η παράγκα
Και τα σκάνδαλα δε σταματούν. Στην Ελλάδα από το 1997 ζούμε την περίοδο της «αθλητικής παράγκας». Μετά από 14 χρόνια ο σύλλογος της Τρούμπας έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις 2. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα μέσα σε σχεδόν μιάμιση δεκαετία ενώ έχουμε να λέμε για «Παπουτσέλειο Πρωτάθλημα», για «Πρωτάθλημα του Ευθυμιάδη», «Χάρτινο Πρωτάθλημα», «Πρωτάθληνα Νέας Σμύρνης», «Πρωτάθλημα της Ριζούπολης». Αυτοί είναι μόνο μερικοί τίτλοι που αποδίδονται στα βρώμικα πρωταθλήματα που κατέληξαν στο μουσείο της Τρούμπας.
1996-1997
Η αλλιώς το Παπουτσέλειο Πρωτάθλημα.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1996 διεξάγεται στο Κοκκαλισκάκη το ντέρμπι αιωνίων. Ο γαύρος κερδίζει με 1-0 χάρη σε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Π. Τζόρτζεβιτς. Το πέναλτι κέρδισε ο Ίβιτς με ανατροπή εκτός περιοχής αλλά ο κόρακας Παπουτσέλης με σκεπτικό «τι μέσα στην περιοχή, τι έξω» δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Παναθηναϊκός μένει με 10 παίχτες γιατί ο κόρακας βγάζει κόκκινη κάρτα στον Καλιτζάκη για το μαρκάρισμα στον Ίβιτς. Στο 90ο λεπτό αποβάλλει και τον Κολιτσιδάκη για να κλειδώσει πανηγυρικά τη νίκη του γαύρου. Παρακάτω το βίντεο με την ανατροπή και το πέναλτι στον Ίβιτς.
Στις 6 Απριλίου 1997 ο κόρακας Παπαδάκος αφήνει τον Παναθηναϊκό με 8 παίχτες αφού απέβαλλε τους ίδιους που αποβλήθηκαν και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου συν το Γεωργιάδη. Τελικό σκορ 0-2 για την Τρούμπα.
Εδώ βλέπουμε το πέναλτι που δόθηκε από τον Παπουτσέλη
Ο Γιώργος Κασναφέρης δίνει φοβερό πέναλτι στην Καβάλα και ενώ το σκορ είναι 1-1
1997-1998
Η 1η Δεκεμβρίου του 1997 μας μένει αξέχαστη λόγω του κυρίου Τεβεκέλη. Τρεις αποβολές ξανά για τον Παναθηναϊκό με Γκούμα, Γεωργιάδη και Μιλόγεβιτς να είναι οι «τυχεροί» αυτή τη φορά. Οι αποβολές ήταν στο διάστημα μεταξύ 58ου και 68ου λεπτού.
Όταν ακόμα και στις γειτονιές του Πειραιά, χρειάζεσαι τα κοράκια για να κερδίσεις δημιουργούνται οι σκηνές που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο.
Στο Γεντί Κουλέ ο γαύρος περνάει με 2-3, ο ΟΦΗ προηγείται με 1-0 και ισοφαρίζεται στο 45′ από πεναλτάρα στον Τζόρτζεβιτς.
1998-1999
Την 5η μέρα του Δεκέμβρη ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Τρούμπα. Ο Παναθηναϊκός προηγείται γρήγορα με 2-0. Ο Παπαδάκος καταφέρνει να γυρίσει το παιχνίδι δίνοντας ρεσιτάλ, ίσως στο καλύτερό του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το πρώτο γκολ του γαύρου είναι καθαρά επιθετικό φάουλ του Ανατολάκη. Στο 57ο λεπτό δίνεται πέναλτι στο Γιαννακόπουλο για πέσιμο βγαλμένο από θεατρική σχολή, ενώ πιο πριν έχει στείλει με κόκκινη κάρτα το Μπασινά με το γυναικείο πέσιμο που πραγματοποιεί. Γαργάρα η απευθείας κόκκινη στον Καραπιάλη. Στο 90ο λεπτό δε δίνει φάουλ στον Κωνσταντινίδη έξω από την περιοχή του γαύρου και στην αντεπίθεση γίνεται το 2-4.
1999-2000
Μάιος του 2000. Ο Κώστας Κατσουράνης με δηλώσεις του, εξηγεί τι ακριβώς έγινε στην Πάτρα στο παιχνίδι μεταξύ Παναχαϊκής και Παναθηναϊκού. Παραθέτουμε τις δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη ο οποίος είπε «Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά από το παιχνίδι αυτό, γιατί έχουν περάσει κοντά και δέκα χρόνια, είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε κόντρα διαιτησία. Όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν τι έγινε. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι επρόκειτο για ματς πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα, αλλά δεν το έδειξε η τηλεόραση. Περιέργως». Διαιτητής της συνάντησης ο Παναγιώτης Νίκου. Μιας και κανείς δεν είδε αυτό το παιχνίδι από την τηλεόραση, έπρεπε να περάσει μια δεκαετία σχεδόν για να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις ο Κώστας Κατσουράνης;
2001-2002
Ιωακείμ Ευθυμιάδης. Ο άνθρωπος που εξήντλησε την υπομονή του κόσμου του Παναθηναϊκού. Ο γαύρος έρχεται στη Λεωφόρο με 12 παίχτες. Με νίκη ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας ένα ρόστερ που τον οδήγησε στην πιο λαμπρή Ευρωπαϊκή του χρονιά μάλιστα μετά το 1995-1996. Ο Εμ. Ολισαντέμπε ανοίγει το σκορ στο 76ο λεπτό και ο κόραξ Ευθυμιάδης συνεχίζει ότι έκανε πριν το γκολ του Παναθηναϊκού. Εκνευριστικά ανάποδα σφυρίγματα, κλείσιμο στα καρέ του Παναθηναϊκού, απανωτές αδικίες και στο 90ο λεπτό ο Μ. Κωνσταντίνου ανατρέπει καθαρά το Στ. Βενετίδη, ο γαύρος ισοφαρίζει με τον Π. Τζόρτζεβιτς και κάπου εκεί το παιχνίδι γίνεται ροντέο. Η υπομονή έχει εξαντληθεί, ένα ακόμα πέτσινο πρωτάθλημα πηγαίνει άδικα στην Τρούμπα και ο Παναθηναϊκός μένει για 6η χρονιά χωρίς τίτλο.  Οι απανωτές προκλήσεις του -ξεφτιλισμένου από το Γιώργο Βαρδινογιάννη- Τάσου Μητρόπουλου, η διαιτησία του κόρακα Ευθυμιάδη, η αδικία της παράγκας, η απογοήτευση και ο εκνευρισμός του κόσμου του Παναθηναϊκού οδηγούν στον ξυλοδαρμό του Ευθυμιάδη. Η εικόνα αψευδής μάρτυρας και το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα.
2002-2003
Το πιο βρόμικο απ’όλα τα πρωταθλήματα που κατέκτησε η Τρούμπα. Η συμπεριφορά των αθλητών της Τρούμπας φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. Ο Καρεμπέ έχει καταφέρει να δείρει το μισό ΠΑΟΚ. Ο εν λόγω «κύριος» αντί να τιμωρηθεί καμιά δεκαριά αγωνιστικές, τη «βγάζει λάδι» και μένει ατιμώρητος.
Και φτάνουμε στο μεγάλο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής. Η 11η Μαΐου του 2003 έχει μείνει αξέχαστη όχι μόνο στους οπαδούς των δύο ομάδων για διαφορετικό λόγο στην κάθε μία, στους μεν γαύρους για τη νίκη, στους δε Παναθηναϊκούς για τα πρωτοφανή γεγονότα που μόνο με τον αθλητισμό δεν έχουν να κάνουν. Όλη η Ελλάδα, φίλαθλοι και μη, θυμούνται τι συνέβη σε εκείνο το παιχνίδι αμαυρώνοντας όχι μόνο τον Ελληνικό αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό της χώρας μας! Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί οι κάφροι στα επίσημα πάνω από τη φυσούνα. Κι όπως θα ακούσετε στο βίντεο, προς το τέλος ακούγεται το όνομα του παρατηρητή αγώνα, του κυρίου Μπαλόκα, μετέπειτα υπάλληλος της ΠΑΕ Τρούμπα.
Ο Καραγκούνης επιβεβαιώνει τα άνωθεν λεγόμενα περί Μπαλόκα και περί Τσιρώνη (ταξίαρχος της αστυνομίας και υπεύθυνος για το αστυνομικό φιάσκο της Ριζούπολης).
Παρακάτω το «Pre-Game» που έκαναν τα πρόβατα της Τρούμπας.
2003-2004
Το «Δούρειο Πρωτάθλημα» ή αλλιώς το «Πρωτάθλημα του Βοκόλου» όπως λένε οι «φίλοι» από την Τρούμπα. Ο Παναθηναϊκός με πάνω από 12 μεταγραφές το καλοκαίρι και το Γενάρη, ξεκινάει πολύ καλά το πρωτάθλημα, την 11η αγωνιστική αντιμετωπίζει την Τρούμπα στη Ριζούπολη και αποσπά 1-1 ενώ θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι όντας καλύτερος. Τη 13η αγωνιστική αγωνίζεται στα Άνω Λιόσια απέναντι στον Ακράτητο όπου δε δίνεται πεντακάθαρο γκολ του Σεϊταρίδη και τελικό σκορ 0-0. Παίρνει πύρρειο νίκη στη Νίκαια την 5η αγωνιστική του δευτέρου γύρου απέναντι στον Ιωνικό όπου ο Κασναφέρης δίνει γκολ στον Ιωνικό ενώ υπάρχει επιθετικό φάουλ στο Νικοπολίδη. Φτάνοντας στην 26η αγωνιστική και ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία ήττα, αντιμετωπίζει το γαύρο στη Λεωφόρο και με νίκη κλειδώνει το πρωτάθλημα. Το γήπεδο είναι «εκκλησία», χωρίς έκτροπα και ο Παναθηναϊκός κερδίζει πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από το Βάλλα. Μπασινάς και 1-0. Στο 15ο λεπτό ο Καστίγιο κλωτσά εν ψυχρώ  το Μπασινά και δε δίνεται απευθείας κόκκινη. Ο Δούρος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χαρίζεται στο Γεωργάτο σε δύο φάσεις που σηκώνουν κίτρινη κάρτα για χέρι και για τράβηγμα φανέλας στο Σεϊταρίδη. Στο 45ο λεπτό ο Δούρος ανακαλύπτει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος και δίνει γκολ σε κεφαλιά του Στολτίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο γαύρος γυρίζει το παιχνίδι με γκολ του Τζόρτζεβιτς. Ο Παναθηναϊκός πιέζει ασφυκτικά, έχει περάσει ο Κυργιάκος στο παιχνίδι και σε μία φάση όπου ο Ζιοβάνι τον πετά κάτω τραβώντας τη φανέλα του, η φάση πρέπει να σταματήσει για επιθετικό φάουλ, ο Δούρος δε το βλέπει, ο Κυργιάκος χτυπά το Βραζιλιάνο καραγκιόζη και αυτός του απαντά με κλωτσιά στη φτέρνα. Κόκκινη στο Ζιοβάνι ενώ ο Δούρος δεν είδε το χτύπημα του Κυργιάκου. Στο 80ο λεπτό ο Δούρος δεν αφήνει πλεονέκτημα σε κεφαλιά-πάσα του Κωνσταντίνου στον Ολισαντέμπε και δίνει φάουλ. Εκτελείται το φάουλ από το Μπασινά, ο Μικάελσεν αφήνει στο Γκούμα και γίνεται το 2-2. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν αλλάζει κάτι και ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία με 2 βαθμούς διαφορά από την Τρούμπα. Να σημειωθεί ότι ο Μπασινάς χρεώθηκε κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα στο Τζόρτζεβιτς που δε σήκωνε κάρτα και έτσι έχανε το επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι επίσης, ο Τάσος Μητρόπουλος έπρεπε να έχει αποβλήθεί από τον πάγκο με τις συνεχόμενες προκλήσεις του.
Στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον Χάγκαν στο 6ο λεπτό. Ισοφαρίζει με τον Παπαδόπουλο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παπαδόπουλο και στο 94ο λεπτό παίρνει τη νίκη με γκολ του Ολισαντέμπε.
Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με νίκη 5-1 επί του Ακράτητου, 1-2 με την Προοδευτική με γκολ του Ολισαντέμπε στο 92ο λεπτό και 0-1 τον Πανηλειακό με γκολ του Ολισαντέμπε στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Στον τελικό κυπέλλου της Νέας Σμύρνης ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού καθαρά με 3-1 αποδεικνύοντας ότι επικράτησε δικαιότατα εντός συνόρων.

2004-2005
Η χρονιά ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Ο γαύρος φέρνει στην Τρούμπα το Ριβάλντο και ενώ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους το πρωτάθλημα δείχνει να πηγαίνει μια χαρά ως προς τις διαιτητικές αποφάσεις, φτάνουμε στο κρίσιμο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο ανακαινισμένο στάδιο Κοκκαλισκάκη από το γαύρο. Το παιχνίδι ξεκινάει με αντικείμενο που πέφτει στο κεφάλι του Χαλκιά, με γνωστό τηλε-οπαδό να κόβει βόλτες και να βρίζει το Μπασινά στο κόρνερ, το γαύρο να προηγείται στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο. Ένα φάουλ που δε θα έπρεπε να είχε δοθεί ποτέ καθώς το τάκλιν του Γκούμα ήταν πεντακάθαρο. Στο τέλος του ημιχρόνου, βγαίνει κάθετη μπαλιά στο Ρούντολφ Σκάτσελ ο οποίος φεύγει απέναντι στο Νικοπολίδη και βρίσκεται πεντακάθαρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό. Τελικό σκορ 1-0 και ήττα για τον Παναθηναϊκό.
Το μεγάλο σκάνδαλο γίνεται στη Νέα Σμύρνη. Τον Ιανουάριο του 2005, μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ Πανιωνίου – Ολυμπιακού, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Νέας Σμύρνης μετατράπηκε σε αρένα. Τα καλά νέα της περιόδου εκείνης ήταν ότι εκτός από την επιτυχή έκβαση της αστυνομικής προανάκρισης και της εισαγγελικής έρευνας οι κατηγορούμενοι παραπέμπονταν να δικαστούν και κατ’ εφαρμογήν του μόλις τότε ψηφισθέντος νόμου περί αθλητισμού, η δίκη θα γινόταν εντός 30 ημερών και η ποινή που θα επιβαλλόταν στους δράστες των επεισοδίων δεν θα ήταν ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη. Ωστόσο η δίκη αυτή όχι μόνο δεν έγινε μέσα στις 30 ημέρες από την άσκηση των διώξεων αλλά δεν πρόκειται να γίνει ούτε μέσα σε διάστημα τριών χρόνων από τότε. Η ουσία είναι ότι η τιμωρία του γαύρου και του Πανιωνίου δε θα ισχύσει, το παιχνίδι θα διεξαχθεί ένα μήνα αργότερα και η ομάδα της Τρούμπας θα φύγει νικήτρια με 0-2. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι και οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με μηδενισμό για το ματς, αφαίρεση 3 βαθμών και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς θεατές στην έδρα τους. Επιπλέον επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, 300.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό και 110.000 για τον Πανιώνιο. Επίσης, με ποινή στέρησης του δικαιώματος του να κατέχει το εταιρικό του αξίωμα για δύο μήνες, τιμωρήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος. Φυσικά και η ποινές μειώθηκαν, το παιχνίδι έγινε κανονικά και η κατάληξή του αναφέρθηκε ήδη. Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.
2005-2006
Τη συγκεκριμένη χρονιά έγιναν απίστευτα σκάνδαλα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη χρονιά με επική πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Βίσλα Κρακοβίας. Μερικές μέρες μετά διεξάγεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τρούμπα στο ΟΑΚΑ με τελικό σκορ 0-2. Η αποβολή του Κώτσιου συζητήθηκε πολύ, δε θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε αν η απόφαση του κόρακα Μπριάκου ήταν σωστη. Ο Γεωργάτος για ακόμα ένα παιχνίδι όπως και πριν από δύο χρόνια βάζει χέρια, τραβάει φανέλες στο Χαραλαμπίδη αλλά κίτρινες δε βλέπει.
Στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ενώ η ΑΕΚ προηγείται με 1-0, ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι ισοφαρίζει στο 55ο λεπτό σε 1-1, και στο δίλεπτο 87-88 ο Κωνσταντίνου και ο Οκκάς κατά σειρά πετυχαίνουν δύο γκολ, με μια ακόμη προκλητική διαιτησία χωρίς να δίνεται πέναλτι στην ΑΕΚ στο 78′ και την Τρούμπα να συνεχίζει με 11 σε όλο το παιχνίδι παρόλο που το μαρκάρισμα στο 84ο λεπτό έξω από την περιοχή του γαύρου σήκωνε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Την έβδομη αγωνιστική στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0, με υπόδειξη του επόπτη Τσολακίδη, ο Βασσάρας ακύρωσε κανονικό γκολ του Γκέκα. Τελικά η Ενωση νίκησε τους «πράσινους» με 3-0. Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο 85′ υπάρχει οφσάιντ του Λυμπερόπουλου, όμως το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Παρακάτω βλέπουμε το γκολ του Γκέκα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, στο Κοκκαλισκάκη ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ με πέναλτι του Νικοπολίδη στον Παπαδόπουλο. Ο Εζεκίελ Γκονζάλες ευστόχησε και 0-1 για τον Παναθηναϊκό. Όμως έπρεπε να αποκατασταθεί η τάξη και ο γαύρος ισοφαρίζει με σουτ του Ριβάλντο έξω από την περιοχή έπειτα από πάσα με το χέρι του Κωνσταντίνου. Ο γαύρος γυρίζει εν τέλει το παιχνίδι με άλλο ένα γκολ του Ριβάλντο και ένα γκολ του Κωνσταντίνου που χωρίς ίχνος σεβασμού πανηγυρίζει πιο έντονα και από γνωστό τηλε-οπαδό. Τελικό σκορ 3-2 αφού ο Παναθηναϊκός μείωσε ένα λεπτό μετά το τρίτο γκολ του γαύρου με το Φάνη Γκέκα.
Ο Σπύρος Βασιλείου σφύριξε τον αγώνα Ολυμπιακού-Καλλιθέας και δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας σε ανατροπή του Ραντοβάνοβιτς από τον Μαυρογενίδη. «Ο διαιτητής ήταν φανταστικός. Πιστεύω πως θα έπρεπε να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε, μετά, ειρωνικά ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, τότε προπονητής της Καλλιθέας.
2006-2007
Ο Παναθηναϊκός δε δικαιούται να μιλάει για πρωταθλητισμό καθώς ξεκινάει τη χρονιά με τον Χανς Μπάκε προπονητή, μετά από ένα μήνα και ενώ ο Παναθηναϊκός δε βλέπεται αντικαθίσταται από τον υπηρεσιακό Γιάσμινκο Βέλιτς και προσλαμβάνεται ως το τέλος της σεζόν ο Βίκτορ Μουνιόθ. Όμως η εύνοια του γαύρου συνεχίζεται χωρίς έλεος.
Στο παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ και γαύρου, κόβει επίθεση της ΑΕΚ για ανύπαρκτο χέρι του Ντελίμπασιτς, ενώ κόβει οφσάιντ το Λαγό απέναντι από το Νικοπολίδη και άλλους τρεις παίχτες της ΑΕΚ.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χρονιάς διεξάγεται στο ΟΑΚΑ όπου στην αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ και γαύρου το παιχνίδι λήγει ισόπαλο με σκορ 3-3. Στην ΑΕΚ δε δίνονται τρία πέναλτι ενώ στο γαύρο δίνεται και γκολ-οφσάιντ.
1. Οι λανθασμένες υποδείξεις στα δύο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και γαύρου.
2. Το τρίτο γκολ του γαύρου στο ΑΕΚ-Γαύρος 3-3
Με αυτά και μ’αυτά και ενώ το πρωτάθλημα έχει κριθεί, φτάνουμε στο παιχνίδι μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός προηγείται 0-1 και ο κόρακας δίνει πέναλτι στον Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού για ανατροπή που κάνει ο Τζιόλης. Διαιτητής ο Μπριάκος.
2007-2008
Μέχρι τώρα ο φίλαθλος κόσμος θεωρούσε πως τα είχε δει όλα. Χάρτινο πρωτάθλημα δεν πήρε ποτέ κανείς, για όλα όμως υπάρχει πρώτη φορά.
Πρώτη αγωνιστική, ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο, αποβολή Άντζα και ο αθλητικός δικαστής κοιμάται. Ο κερατάς δε θα τιμωρηθεί ποτέ.
Γαύρος-Άρης και πέναλτι στο 90ο λεπτό
Ηρακλής-Γαύρος και γαργάρα κόκκινη στον Κοβάσεβιτς

Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω, ακυρώνεται και γκολ του Ηρακλή στο τέλος του παιχνιδιού
Αστέρας Τρίπολης-Γαύρος και γαργάρα κόκκινες σε Τζόρτζεβιτς και Νικοπολίδη
Στο ντέρμπι αιωνίων δεν υπάρχει φάουλ του Τοροσίδη στο Μάλαρτζ (φράγμα) και ο γαύρος ισοφαρίζει με τον κερατά Άντζα. Η μικρή περιοχή είναι του τερματοφύλακα υποτίθεται
Την τελευταία αγωνιστική και ενώ το πρωτάθλημα παίζεται, στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Κοκκαλισκάκη ο γαύρος παίζει με 13 παίχτες και παίρνει δικαιότατα το πρωτάθλημα στα χαρτιά.
Η απορία είναι, τι ομάδα ήταν ο επόπτης Ευθυμιάδης στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Μήπως ότι και ο συνονόματος του πριν μερικά χρόνια στο 1-1 της Λεωφόρου;

2008-2009
Ο γαύρος αποκλείεται από την Ευρώπη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση Αμμόχωστου. Ο Παναθηναϊκός την ίδια στιγμή προκρίνεται στους ομίλους επί της Σπάρτα Πράγας και η ΑΕΚ γνωρίζει αποκλεισμό στο ΟΑΚΑ από την Ομόνοια. Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής και ενώ ο Παναθηναϊκός έχοντας πραγματοποιήσει πολυδάπανες μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας και πρώην αμυντικός μέσος της Άρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τυπικά γηπεδούχο τους κιτρινόμαυρους. Τελικό σκορ 2-1 με σκανδαλώδες πέναλτι στον Εντίνιο που αντί να δοθεί επιθετικό φάουλ για χέρι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, δίνεται πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Δείτε το βίντεο με το πέναλτι που κερδίζει η Τρούμπα στην Καβάλα. Θύτης ο -κατά τ’άλλα φιλοπαναθηναϊκός- Κύρος Βασσάρας.
Και ενώ το πρωτάθλημα συνεχίζεται, σε πολλά παιχνίδια του γαύρου παρατηρείται σπρώξιμο στα τελευταία λεπτά εντός έδρας. Πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θρασύβουλος Φυλής.
Μην ξεχνάμε και τη σφαγή στο παράρτημα που ενώ το σκορ είναι 2-1, δε δίνει πέναλτι στην Ξάνθη στο 90ο λεπτό.
Σφαγή με τον Άρη, πέτσινο πέναλτι, απόκρουση και οφσάιντ ο Γκαλέτι που χρίζεται σκόρερ.
Γκολ οφσάιντ και στη Νέα Σμύρνη και όχι ένας παίχτης. Το γκολ μετράει.
Κόκκινη στο Σαριέγκι, ανύπαρκτο οφσάιντ στον Κλέιτον για ακόμη μια φορά στο 90′ και ο γαύρος βάζει άλλο ένα πόντο στο σακούλι αντί για τρεις ο Παναθηναϊκός.
2009-2010
Ο Παναθηναϊκός κατακτά το νταμπλ στην Ελλάδα και το γαύρο τον κρατάνε ζωντανό με «τεχνητές αναπνοές» μέχρι να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να τον ρίξουν στην 5η θέση. Για τον Παναθηναϊκό οι εν λόγω κύριοι διαμαρτύρονται για την παρακάτω φάση σε όλο το πρωτάθλημα.
Πέναλτι που κάνει ο Σαριέγκι στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης και δε δίνεται.
Ας δούμε όμως τι συνέβη όλη τη χρονιά.
Πρώτη αγωνιστική, ΑΕΚ-γαύρος και δε δίνεται κόκκινη στον Τοροσίδη.
Στο ίδιο παιχνίδι, έμμεσο του Μέλμπεργκ που δε δίνεται.
Δείτε εδώ τις προηγούμενες δύο φάσεις και το χέρι του Μέλμπεργκ που δε δίνεται πέναλτι στην ΑΕΚ.
Στην Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ-γαύρος το ατιμώρητο ξύλο συνεχίζεται. Όπως επίσης και τα πέναλτι κατά του γαύρου, εξακολουθούν να μη δίνονται.
Η ΑΕΚ προηγείται με 1-2 προς το τέλος του ημιχρόνου στο Κοκκαλισκάκη και ο Ντιόγκο δείχνει τις ικανότητές του στην πυγμαχία.


Ο γαύρος διαμαρτύρεται για ακυρωθέν γκολ του Τοροσίδη που κάνει το 2-2. Ότι προηγήθηκαν με 1-0 με γκολ-οφσάιντ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, γαργάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου