Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Από τη Ρωσία με αγάπη

Από τη Ρωσία με αγάπηTα ξημερώματα του Σαββάτου, ύστερα και από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατευθύνθηκε στους τελευταίους ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου «Divani Apollon» και εισήλθε στην προεδρική σουίτα με θέα τον Σαρωνικό. 

Άλλωστε τη συγκεκριμένη προτιμούν αρκετοί επίσημοι καλεσμένοι της κυβέρνησης, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν και κουρασμένος από τις αλλεπάλληλες επαφές σε Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο, ήταν πολύ φιλικός με το προσωπικό, παρά το παγωμένο χαμόγελό του. Στο παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων (Καβούρι) τα πάντα ήταν σε ετοιμότητα. Απαγορεύονταν να βρίσκεται κάποιος στους διαδρόμους. 

Ο 6ος και ο 7ος όροφος ήταν κλειστοί και κυκλοφορούσαν μόνο μέλη της ρωσικής αποστολής. Ακόλουθοι και άνδρες της ασφάλειας κατευθύνθηκαν είτε στα δωμάτια είτε στα πόστα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε να δειπνήσει. Οι προσωπικοί του διατροφολόγοι έδωσαν από νωρίς τις απαραίτητες οδηγίες στους σεφ του ξενοδοχείου, ώστε να ετοιμάσουν τα εδέσματα που προτιμά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επέλεξε ελληνικές γεύσεις και απόλαυσε φρέσκο ψάρι, σαλάτα, ενώ δεν δίστασε να γευτεί και ένα κομμάτι καλοψημένου κρέατος (σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε κατσίκι). Για το τέλος άφησε το επιδόρπιο, το οποίο περιελάμβανε μπακλαβά και καταΐφι.

Άνθρωποι που συνάντησαν από κοντά τον Ρώσο πρόεδρο ανέφεραν στο zougla.gr ότι ήταν χαλαρός και έμεινε ευχαριστημένος από τη διαμονή. Το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 9.45 αναχώρησε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για το Άγιον Όρος.

«Κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο δεν χρησιμοποίησε την πισίνα για μεταμεσονύκτια ή πρωϊνή βουτιά. Ήταν φιλικός. Μπήκε στο δωμάτιό του, όπου δείπνησε, και τον είδαμε νωρίς το πρωί για την αναχώρηση» επισήμαναν στο zougla.gr.

Το lobby του Divani
Το lobby του Divani


Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα πέρασε την πόρτα του ξενοδοχείου
Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα πέρασε την πόρτα του ξενοδοχείου


Ο πρόεδρος που λατρεύει τη θέα και την... ασφάλεια

Αρχικά φέρεται να είχε επιλεγεί για τη διαμονή του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας ο Αστέρας Βουλιαγμένης, αλλά ο επικεφαλής της προσωπικής του φρουράς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, διότι ο Αστέρας λόγω μορφολογίας και εγκαταστάσεων ήταν δύσκολο να καλυφθεί 100% από τα μέτρα ασφαλείας. 

Έτσι, το επιτελείο του Πούτιν διάλεξε το πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Divani στο Καβούρι, με την άπλετη θέα στη θάλασσα, την οποία λατρεύει ο Ρώσος πρόεδρος. 

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, εκτός από τις ανέσεις που δύναται να προσφέρει στον υψηλού κύρους επισκέπτη, διαθέτει και ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας, καθώς οι χώροι του μπορούν πολύ εύκολα να ελεγχθούν. 

Επιστρατεύτηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και απλώθηκε δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που βρέθηκε ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον τέθηκαν σε λειτουργία συσκευές εντοπισμού/εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών. 

Το πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων είχε ερευνηθεί νωρίτερα σπιθαμή προς σπιθαμή από Ρώσους πράκτορες. 

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις και η στάθμευση κοντά στο ξενοδοχείο
Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις και η στάθμευση κοντά στο ξενοδοχείο


Aκροβολισμένοι μυστικοί πράκτορες στο Μαξίμου
Aκροβολισμένοι μυστικοί πράκτορες στο Μαξίμου


Η προεδρική σουίτα των 4.000 ευρώ


Η προεδρική σουίτα είναι ο απόλυτος χώρος πολυτελούς διαμονής του Divani Apollon Palace & Thalasso. 

Νιώθοντας πως μένουν σε ένα φιλόξενο σικ διαμέρισμα, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα του Σαρωνικού από τα πριβέ μπαλκόνια τους.

Η συγκεκριμένη σουίτα διαθέτει ευρύχωρη master κρεβατοκάμαρα και λουτρό, μια στιλάτη walk-in ντουλάπα, θαυμάσια τραπεζαρία 8 ατόμων, εξαιρετικά πολυτελές καθιστικό και λουτρό.

To δωμάτιο της προεδρικής σουίτας
To δωμάτιο της προεδρικής σουίτας


Με... θέα τον Σαρωνικό
Με... θέα τον Σαρωνικό


Το μπάνιο της σουίτας
Το μπάνιο της σουίτας




Ιnfo 

Στις ανέσεις της 93 τ.μ. σουίτας περιλαμβάνονται: 

-κρεβάτι queen size
-πολυλειτουργικοί ηλεκτρονικοί πίνακες ελέγχου στο πλάι του κρεβατιού
-ευρύχωρο καθιστικό
-walk-in ντουλάπα
-πλήρως εξοπλισμένη τραπεζαρία
-πλήρως εξοπλισμένο μπαρ
-2 τηλεοράσεις 37’’ και 54’’ με επίπεδη οθόνη στην κρεβατοκάμαρα και στο καθιστικό
-iPod docking station
-σύστημα Hi-Fi
-πρόσβαση σε Wi-Fi υψηλής ταχύτητας έως 50 mbps (με χρέωση)
-ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο δωματίου
-αυτόνομος κλιματισμός
-μαρμάρινο λουτρό με τζακούζι και ξεχωριστή καμπίνα ντους
-εντοιχισμένη τηλεόραση πάνω από την μπανιέρα
-ξεχωριστό λουτρό ξένων
-υψηλής ποιότητας προϊόντα προσωπικής φροντίδας στο μπάνιο και ηλεκτρονική ζυγαριά
-υπηρεσία γυαλίσματος παπουτσιών
-επιλογή ημερήσιων εφημερίδων
-υπηρεσία μπάτλερ κατόπιν αιτήματος.

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια-ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου