Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στον Παπούλια σημερα ο Τσίπρας, για τη δεύτερη διερευνητική εντολή


Στον Παπούλια σημερα ο Τσίπρας, για τη δεύτερη διερευνητική εντολή
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε, χωρίς αποτέλεσμα, τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα δεχθεί σημερα στις 2 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Με την συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αρνήθηκαν να συναντηθούν, λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.
Τσίπρας: Οι θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας
Μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων και την εξοικονόμηση πόρων για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων. Οι θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας. Το σημαντικότερο, έχει υπογράψει το μνημόνιο. δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως λέει ο ίδιος, καθώς οι δεσμεύσεις τους αποτελούν τραγωδία για το λαό. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο λαός από την πόρτα με την ψήφο του.
Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς. Παρά το γεγονός ότι μας δυσκολεύει ο εκλογικός νόμος, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητας συνεννόησης πρωτίστως με τις αριστερές δυνάμεις. Απευθύνουμε έκκληση σ' όλους, να μην προχωρήσουν σε βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών. Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

 των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου