Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προβληματισμός των ΗΠΑ για τη ρευστή κατάσταση στην Ελλάδα

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τιμ ΓκάιτνερΤο ρευστό πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα περιπλέκει τις προσπάθειες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και προκαλεί προβληματισμό στο Λευκό Οίκο σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες των ελλήνων πολιτικών μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που περιέπλεξε περαιτέρω τις προσπάθειες για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση, τόνισε ο αξιωματούχος, εξετάζει το κατά πόσον οι Έλληνες ηγέτες μπορούν να σχηματίσουν μια λειτουργική κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κατά τον ίδιο, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να προβεί σε μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με αναλυτές τα προβλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, συνιστούν τη σοβαρότερη απειλή για τη δοκιμαζόμενη αμερικανική ανάκαμψη.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι σε δύσκολη κατάσταση εν μέρει επειδή δεν έκανε αποφασιστικά βήματα στην αρχή της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου