Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκτός Βουλής ηχηρά ονόματα από το ΠΑΣΟΚ, ποιοι προηγούνται στην καταμέτρηση

Αθήνα
Το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανατροπή των συσχετισμών προκαλεί όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο «σφαγή» κορυφαίων στελεχών. Το ΠΑΣΟΚ υπο-εκπροσωπείται πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η ΝΔ διασώζεται λόγω του εκλογικού νόμου και το μπόνους των 50 έδρων.

Ώρα: 12:47 Τμήματα: 20.556 από 20.605
Ενσωμάτωση : 99,76%   Αποχή: 34,91%

 Κόμμα%ΨήφοιΈδρες
Νέα Δημοκρατία18,851.189.714 108
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς16,781.058.920 52
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα13,18831.906 41
Ανεξάρτητοι Έλληνες10,60669.237 33
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας8,48535.057 26
Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή6,97439.946 21
Δημοκρατική Αριστερά6,10385.249 19
Οικολόγοι Πράσινοι2,93184.957 
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός2,90183.114 
Δημοκρατική Συμμαχία2,56161.265 
δημιουργία ξανά!2,15135.696 
Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία1,80113.843 
ΛΟΙΠΑ6,70422.421 

Στην Α' Αθηνών η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τους: Δ.Αβραμόπουλο, Νικ.Κακλαμάνη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Προκόπη Παυλόπουλο, Φωτεινή Πιπιλή και Ανδρέα Ψυχάρη. 

Στη Β'Αθηνών εκλέγονται οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σοφία Βούλτεψη, Αδ.Γεωργιάδης, Γερ.Γιακουμάτος, Άννα Καραμανλή, Ευ.Μεϊμαράκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Αργ.Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αικ.Παπακώστα, Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης.

ΣΥΡΙΖΑΣτην Α' Αθηνών εκλέγονται οι Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλ.Τσίπρας, ενώ στη Β' Αθηνών οι: Όλγα Βαλαβάνη, Ρένα Δούρου, Γιάννης Δραγασάκης, Παν.Κουρουμπλής, Δημ.Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Δημ.Στρατούλης, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλωτός

ΠΑΣΟΚ


Στην Α' Αθηνών εκλέγεται μόνο ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στη Β' Αθηνώνεκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Απ.Κακλαμάνης και Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν κορυφαία στελέχη όπως οι Α.Δρέττα, Μ.Αποστολάκη, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Χρ.Πρωτόπαπας και Γ.Ραγκούσης. Προς το παρόν, μένουν, επίσης εκτός οι Δημ.Ρέππας και Π.Ευθυμίου.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην Α' Αθηνών εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά και στη Β' Αθηνών οι: Ιωάννης Δημαράς, Πάνος Καμμένος, Βασ.Καπερνάρος, Π.Κοντογιαννίδης, Γιάννης Μανώλης.

ΚΚΕΣτην Α' Αθηνών εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη και στη Β΄Αθηνών εκλέγονται οι: Χρ.Κατσώτης, Λίνα Κροκίδη, Αλ.Παπαρήγα και Σπ.Χαλβατζής.

Δημοκρατική Αριστερά 

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι: Ιωάννης Πανούσης (Α' Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β' Αθηνών), Φ.Κουβέλης (Β'Αθηνών), Γρ.Ψαριανός (Β' Αθηνών).

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι: Ν.Μιχαλολιάκος (Α' Αθηνών), Ιωάννης Βουλδης (Α' Αθηνών), Γιώργος Γερμενης (Β' Αθηνών), Ελένη Ζαρουλια (Β' Αθηνών). 

Στον Πειραιά

Από τη ΝΔ στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Κωνστ.Αρβανιτόπουλος και στη Β' Πειραιώς ο Ιωάννης Τραγάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Θ.Δρίτσας (Α' Πειραιώς), Ευγενία Βαμβακά (Β' Πειραιώς), Παν.Λαφαζάνης (Β' Πειραιώς). 

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνο ο Δημ.Λιντζέρης (Β'Πειραιώς).

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται οι Ιωάννης Κουράκος (Β' Πειραιώς) και ο Παν.Μελάς (Α' Πειραιώς).

Από το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη (Α' Πειραιώς) και η Διαμάντω Μανωλάκου (Β' Πειραιώς). 

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι Μαρία Ρεπούση (Α' Πειραιώς) και η Μαρία Γιαννακάκη (Β' Πειραιώς) 

Από τη Χρυσή Αυγή οι Ν.Κουζηλος, Ιωάννης Λαγός.

Υπόλοιπο Αττικής

Στο Υπόλοιπο Αττικής εκλέγονται κατ' αλφαβητική σειρά οι: Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου (Ανεξάρτητο Έλληνες), Γ.Βλάχος (ΝΔ), Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή), Γεωργία Μαρτίνου (ΝΔ), Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Θ.Μπούρας (ΝΔ), Βασ.Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Ευή Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ).

Σε άλλες περιφέρειες

Η μέχρι τώρα εικόνα σε άλλες περιφέρειες της χώρας έχει ως εξής:

Στην Α' Θεσσαλονίκης από το ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν οι Γ.Μαγκριώτης, Ε.Καϊλή και Χρύσα Αράπογλου, ωστόσο, αν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα εκλεγεί κανείς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Τ.Κουράκης, Δ.Χαραλαμπίδου, Γ.Αμανατίδης και Γ.Θεοδωρόπουλος.

Στη ΔΗΜΑΡ προηγείται η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Στη Β' Θεσσαλονίκης οι έδρες μοιράζονται μεταξύ όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Από τη ΝΔ προηγείται ο Θ.Καράογλου και ακολουθεί ο Σ.Αναστασιάδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Ε.Αμμανατίδου. Στο ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν ο Γ.Αρβανιτίδης και Χάρης Τσιόκας. Στο ΚΚΕ μπροστά η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Απ.Χαρουπάκης και στη ΔΗΜΑΡ η Κ.Μάρκου.

Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.

Χωρίς έδρα μένει το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, στην Καστοριά όπου επί χρόνια εκλέγονταν ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Κορινθία με τον Πάνο Μπεγλίτη και στην Λέσβο με τον Νίκο Σηφουνάκη.

Τρία νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα στο νομό Ηράκλειου.Πρόκειται για τον Μάξιμο Σενετάκη από τη ΝΔ, τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μανώλη Συντιχάκη από το ΚΚΕ.
Με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,44% στο νομό Ηρακλείου, εκλέγονται:
Με τη ΝΔ οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Δεικτάκης.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, με το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς και με το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντιχάκης.
Στο νομό Λασιθίου, με καταμετρημένο το 84,48%, προηγούνται αισθητά από τους συνυποψήφιους τους και επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ανατροπή πολιτικού σκηνικού υπήρξε και στα Δωδεκάνησα αφού το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε πανελλήνιο επίπεδο, με 37 ποσοστιαίες μονάδες. Από 54% που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στο 17,04% και είναι το τρίτο κόμμα στο νομό μετά τη Νέα Δημοκρατία και τους 'Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το κόμμα του κ. Καμμένου κατέγραψε ποσοστό 17,9% το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 18,5%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε ποσοστό 11,3%, που όμως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:
Με τη Νέα Δημοκρατία τρεις βουλευτές. Είναι τρία νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Βασίλης Υψηλάντης, ο πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας και ο οικονομολόγος Γιάννης Παππάς.
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μίκα Ιατρίδη (που είχε διαγραφεί από την ΝΔ επειδή δεν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο).
Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Νικητιάδης παλεύουν ακόμα για την έδρα, με διαφορά ελάχιστων ψήφων μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου