Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Αλματώδης αύξηση, 18,4%, τουριστών

Ηρθαν 222.000 περισσότεροι τουρίστες στη χώρα τον ΜάιοΕντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 18,4% παρουσίασαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για τον Μάιο, αποτυπώνοντας τη δυναμική που έχει τη φετινή σεζόν ο ελληνικός προορισμός.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αφίξεις στο πεντάμηνο κινήθηκαν, επίσης, σε θετικό έδαφος παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012.
Ειδικότερα, οι αφίξεις τον Μάιο ήταν κατά 222.613 περισσότερες και έφθασαν σε 1,43 εκατ. Βάσει των στοιχείων τον προηγούμενο μήνα τα 16 από τα 17 αεροδρόμια με διεθνείς αφίξεις εμφάνισαν αύξηση της εισερχόμενης κίνησης. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 10% των αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος». Και αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά μετά τον Ιούλιο του 2011 που παρατηρείται σε μηνιαία βάση ανοδική μεταβολή στον αριθμό των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 117,5% για τον μήνα εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ το μοναδικό που εμφανίζει μείωση είναι το αεροδρόμιο της Σάμου. Στο πεντάμηνο οι αφίξεις έφθασαν σε 2,44 εκατ. Αύξηση σημειώθηκε στα 14 από τα 17 αεροδρόμια. Η μεγαλύτερη σε ποσοστό 125,8% σημειώθηκε στη Μύκονο ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Σάμου και του Αραξου. Eξάλλου, οι o-line ξενοδοχειακές τιμές σε ελληνικούς προορισμούς για τον Ιούνιο παρουσιάζουν πτώση έως 49% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Τrivago.

Ένα λάθος δεκαδικό βάρυνε αναπάντεχα το νέο ισπανικό υποβρύχιο

Προβληματικό το Isaac PeralΤο υποβρύχιο είναι 70 τόνους βαρύτερο από όσο πρέπειΤο υποβρύχιο είναι 70 τόνους βαρύτερο από όσο πρέπει   (Φωτογραφία:  Reuters )

 

Μαδρίτη, Ισπανία
Το νέο υποβρύχιο που κατασκευάζει η Ισπανία είναι βαρύτερο από όσο πρέπει και για το λόγο αυτό μπορεί να μην καταφέρει να επιπλεύσει, όταν βγει στην ανοιχτή θάλασσα, παραδέχονται οι Αρχές. Αλλά, σαν μην έφτανε αυτό, η αιτία του σοβαρού τεχνικού προβλήματος μπορεί να είναι ένα δεκαδικό στη λάθος θέση…
Οι εργασίες κατασκευής του ντιζελοκίνητου, ισπανικής κατασκευής και σχεδίασης Isaac Peral είχαν προχωρήσει αρκετά όταν οι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι είναι 70 τόνους βαρύτερο από όσο θα έπρεπε, κάτι που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το υποβρύχιο.

Κάποιος φαίνεται ότι είχε κάνει λάθος στους υπολογισμούς κατά τον σχεδιασμό βάζοντας ένα δεκαδικό σε λάθος σημείο. Κανένας όμως δεν το πρόσεξε αυτό στις τεχνικές επιθεωρήσεις μέχρι και πέρυσι.

Τώρα, με την βοήθεια αμερικανών, αναζητούνται τρόποι για να χάσει το υποβρύχιο το περιττό του βάρος, όμως η διαδικασία μπορεί να κρατήσει πολύ.

Μία λύση είναι να μεγαλώσει το κύτος κατά πέντε με έξι μέτρα ή, αντίθετα, να βρεθεί τρόπος για να μειωθεί το βάρος, αλλά με τρόπο ώστε να μην υστερεί σε δυνατότητες και να μην αφαιρεθούν κρίσιμα συστήματα.

Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας μάλλον καθησυχάζει, λέγοντας ότι συμβαίνουν αυτά σε μεγάλα πρότζεκτ.

Το πρόβλημα όμως θα καθυστερήσει σημαντικά το πρόγραμμα κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων, με προϋπολογισμό περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Έτσι το πρώτο υποβρύχιο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2015 αλλά τώρα η ημερομηνία μετατίθεται ακόμα και κατά δύο χρόνια.

Το Isaac Peral φέρει το όνομα σχεδιαστή υποβρυχίων του 19ου αιώνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς
κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα
εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η
κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα
έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό
άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης - Μπράβο κλπ). Αυτά για
τον γνωστό ελληνικό καφέ.
Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε
για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι
γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του
καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.
Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε
τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός
συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται
Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των
"σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του
χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω
τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που
παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας
στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle:

NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού - σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο - γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA - FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές
καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά
πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier).

Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους,
.....αλλά και γιατί έχουν
μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό, αλλά γιατί
οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει
ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των
τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ηλίας Μαμαλάκης: «Αύριο το απόγευμα στις 17.00 αυτοκτονώ»!


Μια επιστολή κατάθεση ψυχής
Ηλίας Μαμαλάκης: «Αύριο το απόγευμα στις 17.00 αυτοκτονώ»!Μια επιστολή, περισσότερο ανάγκη για συνομιλία, παραδοχή αλήθειας έγραψε ο αγαπημένος μας μάγειρας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο Ηλίας Μαμαλάκης δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να πει αλήθειες, να αναπνεύσει ελεύθερα… Από το παρακάτω γράμμα καταλαβαίνεις τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική εικόνα, συμπληρώνεις έξοχα το παζλ της ζωής του και επιθυμείς να τον ακουμπήσεις συντροφικά στον ώμο…
«Καμιά φορά νομίζω ότι ζω από λάθος. Νιώθω μια απέραντη κούραση που μαζεύεται στη βάση του μυαλού μου και στις ωμοπλάτες μου. Ίσως να έχω βουλωμένες καρωτίδες. Λίγο πιο ήρεμος σκέπτομαι ότι, μάλλον, με κούρασε το πολύ κυνήγι. Σε όλη μου τη ζωή …κάτι κυνηγούσα, μια φρουτόκρεμα, μια αγκαλιά, μια μικρή αναγνώριση, μια γυναίκα, την τύχη, ένα πτυχίο, μια εξασφάλιση, το αναπάντεχο, το αδύνατο, ένα γλυκοφάγωτο καρότο που έτρεχε μπροστά μου με την ίδια ταχύτητα με μένα και που είναι της ράτσας «ΕΥΤΥΧΙΑ».
Αδύνατον να την πιάσει κανείς. Ζητάω κάτι, το αποκτώ και αυτόματα θέλω κάτι άλλο. Στιγμιαία υπόθεση η ευτυχία. «Στιγμή» την είπα πριν χρόνια σαν γύριζα στις κουζίνες και στα μονοπάτια του χρόνου.
Δεν γίνεται, όμως, να στρογγυλοκαθίσεις και να περιμένεις το απρόσμενο, το αναπάντεχο ή, ακόμα χειρότερα, το τέλος.

Μελαγχολώ θανάσιμα σε στιγμές που μάλλον θα έπρεπε να χαίρομαι. Όπως τώρα που έχω μπροστά μου ένα ηλιόλουστο πάρκο, χαμογελαστές σερβιτόρες φίλες μου θα έλεγα, δυο πιάτα νόστιμο φαγητό. Αλλά, κυρίως, έχω ευρώπουλα να πληρώσω τον λογαριασμό και το ταξί της επιστροφής…
Νυστάζω.

Πριν δυο-τρεις μήνες ένιωσα μεγάλη χαρά όταν έσπασε η αντίστασή μου στο facebook και έφτιαξα και εγώ μια καταραμένη σελίδα. Αλλά μου πέρασε και αυτή η χαρά. Είδα την ωμή πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Δεν είναι τυχαίο που οι ανακοινώσεις μπαίνουν πάνω σε έναν τοίχο. Όλοι σκοντάφτουν επάνω του. Όταν μαθαίνουν ότι είναι τοίχος, μαθαίνουν και να τον αποφεύγουν.
Τέτοιο ατομικό παιχνίδι και εσωστρέφεια δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Όλοι γράφουν πράγματα για να δείξουν πόσο σπουδαίοι είναι. Σπάνια τα διαβάζει κάποιος. Όλοι θέλουν να βγάζουν τις δικές τους ανακοινώσεις για να τις διαβάζουν οι άλλοι. Σπάνια υπάρχει ένα τρέμουλο ομαδικό για κάτι που αφορά την κοινωνία.
- Εγώ είμαι πολύ όμορφος
- Εγώ έγραψα το καλύτερο βιβλίο
- Εγώ μαγείρεψα τα καλύτερα φασολάκια
- Εγώ ήπια το καλύτερο ουίσκι
- Εγώ πήγα στο ακριβό εστιατόριο

Και, τέλος, όλοι μαζί πάμε στο διάολο.
Τα like από υποχρέωση δίνουν κανένα πότε-πότε, για να πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους.
Δίνω-παίρνω, είναι και αυτό ένα κοινωνικό μάθημα. Σκεπτόμουνα να κάνω ένα πείραμα. Να ανεβάσω στον τοίχο, τον μαντρότοιχό μου, μια μικρή ανακοίνωση.
«Αύριο το απόγευμα στις 17.00 αυτοκτονώ», και δίπλα -συμβολικά- μια κρεμάλα. Κανένας δεν θα ανησυχήσει. Έτσι, λοιπόν, μου ήρθε να σβήσω τη σελίδα μου μια και καλή από το FB.
Ντρέπομαι, όμως, τους λίγους, πραγματικούς φίλους μου, που έγιναν και virtual μέσα στο FB. Ακόμα το σκέπτομαι. Θα δω τι θα κάνω.
Πάντως, μην εκπλαγείτε και, κυρίως, μη με ψάξετε γιατί δεν υπάρχω ως «Ηλίας Μαμαλάκης», αλλά σαν «Άγγελος του θανάτου».
Με κούρασαν οι ψευτοφιλίες, με κούρασαν οι προβολές ταλέντων, οι ομορφιές, οι φιγούρες και οι πιρουέτες. Θέλω απλότητα, νόστιμες μπουκιές, πληθωρικά κρασιά, παγωμένα μπυρόνια, ανέμελες παρέες και κρυφό λογαριασμό στην τράπεζα να μπαινοβγαίνω χωρίς να με βλέπει κανείς. Και να είναι βαρβάτος ο λογαριασμός, 2-3 μιλιούνια, όχι φραγκοδίφραγκα, πενηνταράκια.
Ζητάω πολλά;
Απλώς γουστάρω την ελεύθερη, πλούσια και χαρούμενη ζωή».

Το κρεμμυδι ποσο θαυματουργο ειναι??

 

Κρεμμύδια /Μαγιονέζα/Πατάτες Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα.

Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν υπήρχε αυτή η γιατρός που επισκέφθηκε πολλούς αγρότες να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να καταπολεμήσουν τη γρίπη.

Πολλοί από τους γεωργούς και τις οικογένειές  τους είχαν προσβληθεί, και πολλοί έχασαν τη ζωή τους.

Η γιατρός πήγε μετά από αυτό σε έναν αγρότη και προς έκπληξή της, όλοι ήταν πολύ υγιείς. Όταν η γιατρός ρώτησε τι διαφορετικό κάνει ο γεωργός,
η γυναίκα του απάντησε, ότι είχε τοποθετήσει μια φλούδα κρεμμυδιού σε ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού, (ίσως μόνο στα δύο πίσω δωμάτια τότε). Η γιατρός που δεν μπορούσε να το πιστέψει, ρώτησε αν θα μπορούσε να έχει ένα από τα κρεμμύδια για να το τοποθετήσει κάτω από το μικροσκόπιο. Της έδωσε ένα και όταν το τοποθέτησε κάτω από το μικροσκόπιο, βρήκε τον ιό μέσα στο κρεμμύδι. Ήταν φανερό, ότι είχε απορροφήσει τα βακτήρια το κρεμμύδι, γι' αυτό η οικογένεια ήταν υγιής.

Τώρα, έχω ακούσει αυτή την ιστορία από τη κομμώτριά μου στην Αριζόνα. Είπε ότι πολλά χρόνια πριν, πολλοί από τους υπαλλήλους της, έρχονταν πεσμένοι  κάτω με τη γρίπη και έτσι κόλλησαν πολλοί και από τους πελάτες της. Την επόμενη χρονιά έβαλε πολλά μπωλ με κρεμμύδια γύρω στο κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε. Έπρεπε να εργάζονται άλλωστε.
 
Δοκιμάστε το και δείτε τι συμβαίνει. Το κάναμε πέρυσι και ποτέ δεν αρπάξαμε τη γρίπη.

Τώρα υπάρχει ένα Υ.Γ. εδώ:
Το έστειλα σε μία φίλη μου στο Όρεγκον, η οποία  τακτικά, μοιράζει σε μένα  υλικά σχετικά με θέματα υγείας.
 
Απάντησε μ' αυτό, σαν την πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα κρεμμύδια:

«Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Δεν ξέρω για την ιστορία με τους αγρότες .... Αλλά,  γνωρίζω,  ότι προσβλήθηκα από  πνευμονία και είναι περιττό να πω ότι ήμουν  πολύ άρρωστη ... Διάβασα σ' ένα άρθρο, που έγραφε να κόψει κανείς  τα δύο άκρα από ένα κρεμμύδι, να βάλει το κρεμμύδι σε μία άδεια κανάτα και να τοποθετήσει την κανάτα, δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Ανέφερε ότι το πρωί, το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια .... Αρκετά σίγουρα, ακριβώς έτσι συνέβη.... Το κρεμμύδι ήταν ένα χάλι, κι εγώ, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα.

Ένα άλλο πράγμα που διάβασα στο άρθρο του ήταν ότι τα κρεμμύδια και το σκόρδο όταν τοποθετούνταν γύρω από τα δωμάτια, έσωζαν πολλούς από τη μαύρη πανούκλα χρόνια πριν.
Έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες. »
Αυτό είναι η άλλη σημείωση.

Πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα στο στομάχι δεν ξέρουμε τι να φταίει.
Ίσως είναι τα κρεμμύδια που πρέπει να κατηγορήσουμε. Τα κρεμμύδια απορροφούν τα βακτήρια και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο καλά στο να μας εμποδίζουν από το να αρπάξουμε τα κρυολογήματα και τη γρίπη και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φάμε ένα κρεμμύδι που έχει παραμείνει ανοιχτό για μια ώρα αφού έχει κοπεί!

ΑΦΗΜΕΝΑ  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ είναι δηλητηριώδη

Είχα το θαυμάσιο προνόμιο της περιήγησης στην εταιρεία τροφίμων Mullins
Food Products, οι οποίοι φτιάχνουν μαγιονέζα.
Η  Mullins είναι μία τεράστια  εταιρεία και ανήκει σε 11 αδελφούς και αδελφές της οικογένειας  Mullins. Η φίλη μου, Jeanne, είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Προέκυψαν ερωτήσεις σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, και θα ήθελα να μοιραστώ ό, τι έμαθα από έναν χημικό.

Ο τύπος που μας έκανε την περιήγησή μας ονομάζεται Ed. Είναι ένας από τους αδελφούς. Ο Ed είναι ειδικός στη χημεία και συμμετέχει στην ανάπτυξη των περισσότερων φορμουλών σάλτσας.
Έχει ακόμη αναπτύξει φόρμουλα για σάλτσα McDonald 's.

Λάβετε υπόψη ότι ο Ed είναι ένα θαύμα της χημείας τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, κάποιος ρώτησε αν πραγματικά χρειάζεται να ανησυχούμε  για τη μαγιονέζα. Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση του Ed θα σας εκπλήξει. Ο Ed είπε ότι όλες οι εμπορικά κατασκευασμένες μαγιονέζες, είναι ασφαλείς.
«Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο. Όχι ότι θα πάθουν κάτι στο ψυγείο αλλά δεν είναι πραγματικά απαραίτητο.» Εξήγησε, ότι το pH σε μια μαγιονέζα, ορίζεται ως ένα σημείο, όπου τα βακτήρια δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον.
Στη συνέχεια μίλησε για το γραφικό απαραίτητο πικ-νικ, με το μπωλ της  πατατοσαλάτας τοποθετημένο στο τραπέζι, και πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωστήσει.

Ο Ed λέει ότι όταν αναφέρεται τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που οι επαγγελματίες αναζητάμε, είναι πότε το «θύμα» τελευταία φορά έφαγε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και πώς τα εν λόγω κρεμμύδια ήρθαν
στην πατατοσαλάτα. Ο Ed λέει ότι δεν είναι η μαγιονέζα (εφ 'όσον
δεν είναι σπιτικιά μαγιονέζα) που χαλάει στην ύπαιθρο. Είναι ίσως τα κρεμμύδια, και αν δεν είναι  τα κρεμμύδια, είναι οι ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

Εξήγησε, ότι τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτήρια, ιδιαίτερα, τα άψητα κρεμμύδια. ΠΟΤΕ δεν θα πρέπει να κρατήσετε ένα κρεμμύδι κομμένο .. Λέει, ότι δεν είναι επίσης ασφαλές, να το τοποθετήσουμε σε μία σακούλα με «κλείσιμο-φερμουάρ» και να το βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι ήδη αρκετά μολυσμένο, και μόνο με το να κοπεί και να παραμείνει έξω για λίγο, οπότε,  μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για εσάς (και προσέξτε διπλά για εκείνα τα κρεμμύδια που προορίζονται για τα χοτ-ντογκς  στα πάρκα του μπέιζμπωλ!)  Ο Ed λέει, ότι αν πάρετε το εναπομείναν κρεμμύδι και το μαγειρέψετε, σαν τρελός, εσείς πιθανώς να είστε εντάξει, αλλά αν βάλετε στο σάντουίτς σας φέτα από κομμένο εναπομείναν κρεμμύδι τότε πάτε σίγουρα ζητώντας φασαρίες.
Τόσο τα κρεμμύδια όσο και το υγρό της πατάτας σε μία πατατοσαλάτα, θα προσελκύσουν και θα αναπτύξουν βακτήρια, θα άρχιζαν ακόμη και να καταρρέουν,  ταχύτερα από ό,τι οποιαδήποτε εμπορική μαγιονέζα.

Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια.  Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε, ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε την επόμενη μέρα. Καθίσταται εξαιρετικά δηλητηριώδες και ακόμα και για μία νύχτα δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της περίσσειας έκκρισης  της χολής, ακόμα και τροφική δηλητηρίαση.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Νο2

 Ωραιος "συλλογισμος". Και εγω λεω, "αυτο το μπουρδελο που ζουμε και ολοι μας αναθεματιζουμε, εμεις το εχουμε δημιουργησει και φροντιζουμε να μεινει ετσι".  Μου πηρε 20 λεπτα για αυτο το διπλο στρωμα, που βρισκοταν στους καδους στον μεσα δρομο του Μεσαγρου στην Αιγινα, πριν απτου Λευτερη του δασικου, να το κανω ευκολα διαχειρισιμο, διαχωριζοντας το σε πανια και σιδερο. Το πανι στον σιδερενιο καδο και η σουστα εγινε αναρπαστη απο τον παλιατζη που εβγαλε την βεζινα του.
Ετσι, δεν εμεινε κανα χρονο εκει μαζευοντας ακαθαρσιες, ποντικια και μποχα.
Καντε το και εσεις.
Ο καθενας μας, ειμαστε ολοι. Αν το κανουμε ολοι, λυνουμε το προβλημα.Διαδωστε το.






Τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;


Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματασε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα.

Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι; Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.
Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.
Ένα από αυτά ... κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.
«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.
Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».
Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.
«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»
Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.
«Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής».
Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας.
Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.
Ιπποφαές
Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός , το Ιπποφαές.
Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.
Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει).
Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν.
Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.
Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γι αυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.