Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Βαρόνος σε πάρτι με κοκαΐνη και πόρνες

Σκάνδαλο μεγατόνων με πρωταγωνιστή αναπληρωτή εκπρόσωπο της Βουλής των Λόρδων συγκλονίζει τη Βρετανία, καθώς η εφημερίδα «Sun» δημοσίευσε υλικό -βίντεο και φωτογραφίες- από πάρτι με κοκαΐνη και ιερόδουλες όπου φέρεται να συμμετείχε ο καταγγελλόμενος.

Ειδικότερα, η «Sun» αποκαλύπτει ότι πρωταγωνιστής του σκανδάλου είναι ο 69χρονος βαρόνος Τζον Σιούελ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων.

Στο επίμαχο βίντεο ο ίδιος ακούγεται να αποκαλεί τις Ασιάτισσες γυναίκες «πόρνες» και εμφανίζεται να γυρίζει ανάποδα μια φωτογραφία της συζύγου του που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Σιούελ σκύβει πάνω στο τραπέζι και «σνιφάρει» κοκαΐνη με ένα χαρτονόμισμα των 5 λιρών, ενώ λίγο αργότερα υπογράφει μια επιταγή 200 λιρών για την κάθε συνοδό του.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ Η ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ?

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ".
ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.

Τα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν έως την Τετάρτη σε περίπτωση συμφωνίας

 

Προβλέπεται στο κείμενο που εξετάζουν οι ηγέτεςΤα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν έως την Τετάρτη σε περίπτωση συμφωνίας

Βρυξέλλες
Τη νομοθέτηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου ζητούν οι εταίροι από την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων ζητούνται από τους εταίρους ως έμπρακτη απόδειξη της θέλησης της Αθήνας να προχωρήσει σοβαρά στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ύψους 82 - 86 δισ. ευρώ, καθώς έχουν θέσει μετ' επιτάσεως θέμα έλλειψης αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Το θέμα της οικοδόμησης εμπιστοσύνης, εν όψει συμφωνίας για νέο πρόγραμμα από τον ESM, υπογραμμίζεται άλλωστε κατά την εισαγωγή του κειμένου στο οποίο κατέλεξε το Eurogroup (δεν αποτελεί κοινό ανακοινωθέν) και το οποίο εστάλη ως εισήγηση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα στο κείμενο αναφέρεται σειρά μέτρων, εκ των οποίων έως την Τετάρτη θα πρέπει να νομοθετηθούν:

  • Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης
  • Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος (ερμηνεύεται ως περικοπή πρόωρων συντάξεων, αύξηση εισφορών υγείας)
  • Η επιτάχυνση διαδικασιών στη Δικαιοσύνη (εκτιμάται ότι αφορά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)
  • Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
  • Η πλήρης εφαρμογή αυτόματης περικοπής δαπανών (ερμηνεύεται ως εφαρμογή αυτόματων σταθεροποιητών σε περίπτωση υπερβάσεων στον Προϋπολογισμό)
  • Η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος
Μετά τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων, θα μπορεί να εξεταστεί η έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το τρίτο πακέτο βοήθειας, ύψους 82-86 δισ. ευρώ από τον ESM.

Εκτός των μέτρων που ζητείται να νομοθετηθούν έως την Τετάρτη, υπάρχουν και άλλα προαπαιτούμενα που ζητούνται από τους εταίρους προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ζητείται νομοθέτηση και εφαρμογή σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για:

  • Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος έως τον Οκτώβριο του 215
  • Υιοθέτηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, την κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων, το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα
  • Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (ή ισοδύναμα μέτρα)
  • Υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ομαδικές απολύσεις
  • Λήψη αποφασιστικών μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια»
  • Μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με: αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων από ανεξάρτητο οργανισμό και διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, ή μεταφορά περιουσιακών στοιχείων (ύψους 50 δισ. ευρώ) σε ανεξάρτητο Ταμείο (που υφίσταται και έχει έδρα στο εξωτερικό) στο πρότυπο του Οργανισμού για την Ανάπτυξη του Λουξεμβούργου με στόχο την πώλησή τους σε βάθος χρόνου και αποπληρωμή μέρους του χρέους. Το μάνατζμεντ του Ταμείου θα έχει η Ελλάδα και θα επιβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
  • Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και εφαρμογή προγράμματος υπό την αιγίδα της Κομισιόν ώστε η Δημόσια Διοίκηση να καταστεί πιο αποτελεσματική και να απο-κομματικοποιηθεί. Ένα πρώτο σχέδιο θα παρουσιαστεί έως τις 20 Ιουλίου μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω μείωση δαπανών.
  • Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να εξομαλυνθεί η παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος. Η Αθήνα δεν θα προχωρά σε μονομερείς ενέργειες. (Υπό συζήτηση βρίσκεται εάν θα επανεξεταστούν νόμοι που υιοθετήθηκαν μονομερώς από την ελληνική κυβέρνηση και δεν συνάγουν με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου).
Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ BLOG-ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BLOG
ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!!!!!!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΑ BLOGSPOT ΜΕ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΕΤΣΙ!!! ΜΗ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!!

Γιατί η Φινλανδία τηρεί σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας

Πέφτει η κυβέρνηση;

Γιατί η Φινλανδία τηρεί σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup συνομιλεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ   (Φωτογραφία:  Associated Press
 
 
Ελσίνκι, Φινλανδία
Η Φινλανδία φέρεται να είναι η χώρα που τηρεί την πιο σκληρή στάση στο Eurogroup, με την χώρα να προβάλλει έντονες αντιστάσεις στην έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Μάλιστα, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα κατάρρευσης, μεταδίδει δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου YLE.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φινλανδικό Κοινοβούλιο δεν δίνει εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

 Στη Φινλανδία, η κυβέρνηση συνασπισμού αποτελείται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί, που τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρότερης γραμμής σχετικά με τα προγράμματα στήριξης χωρών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, η Μαρία Στενρόος δημοσιογράφος αρμόδια για ευρωπαϊκά ζητήματα γράφει στο Twitter ότι πηγή της φινλανδικής κυβέρνησης δήλωσε στο Yle ότι η εξουσιοδότηση που έχει λάβει ο Στουμπ από το φινλανδικό Κοινοβούλιο είναι πολύ συγκεκριμένη και στην πραγματικότητα δείχνει σε Grexit.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι η φινλανδική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ενδεχόμενο κατάρρευσης το πρωί του Σαββάτου, καθώς το Κόμμα των Φινλανδών απείλησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν πει «Όχι» σε τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Η Φινλανδία εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση της ακόμη και αν μείνει μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Φινλανδών φαίνεται να επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το YouGov.


Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ

Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup, συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής


Πιέσεις και αποκαλύψεις

Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup, συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
 
Αθήνα
Οκτώ ώρες διήρκεσε το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ να πιέζουν τον Ευκ.Τσακαλώτο για περισσότερα μέτρα και απτές αποδείξεις αποφασιστικότητας. Ξαφνική εμπλοκή στη συνέχιση των διαδικασιών δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο φινλανδός υπουργός είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει μόνον Grexit. Αίσθηση και από την αποκάλυψη γερμανικού σχεδίου για Grexit 5 ετών.
 Στις σύντομες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι έγινε εις βάθος συζήτηση των ελληνικών προτάσεων, όπως και του θέματος της αξιοπιστίας. «Είναι δύσκολα, αλλά συνεχίζεται η δουλειά» τόνισε.

«Υπάρχει πάντα ελπίδα» είπε ο γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κατά την έξοδό του. «Είμαι πάντα αισιόδοξος» απάντησε ο Μισέλ Σαπέν.

Οι περισσότεροι υπουργοί απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε κατά την έξοδό του αν είναι «ναι» ή «όχι». Το «όχι» είναι η καλύτερη απάντηση, είπε.

«Υπήρξε πρόοδος» απάντησε ο φινλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στουμπ...

Οι πληροφορίες για τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις και τη διαδικασία άρχισαν να διαρρέουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για δείπνο που έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ έχοντας ήδη κλείσει τρεις ώρες συνεδρίασης.

Στη διακοπή αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτος, που όλα δείχνουν ότι πιέζεται από τους ομολόγους τους για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πειστούν ότι η Αθήνα αξίζει να διαπραγματευτούν μαζί της για τρίτο πρόγραμμα στήριξης, φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και αν κριθεί αναγκαίο να λάβει νομιμοποίηση να απαντήσει στις απαιτήσεις.

Άλλωστε οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό είναι συνεχείς, σε ανοιχτή γραμμή με το Eurogroup ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστεί ό,τι προκύψει.

Η χώρα που προέβαλε τις εντονότερες αντιστάσεις στην έγκριση έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα είναι η Φινλανδία, που εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση αυτή ακόμη και αν μείνει μόνη της.

Η στάση αυτή του φινλανδού υπουργού Οικονομικού Αλεξάντερ Στουμπ οφείλεται στο ότι το φινλανδικό Κοινοβούλιο δεν του δίνει εξουσιοδότηση να συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ακόμη όμως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν εξουσιοδότηση δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε λύση για την Ελλάδα χωρίς απτές αποδείξεις ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Την απαίτηση αυτή των δανειστών για περισσότερες αποδείξεις αξιοπιστίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Associated Press. Οι δανειστές-εταίροι θέλουν πιο συγκεκριμένες και ισχυρές δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, είπε.

Ο ίδιος που μιλά σε καθεστώς ανωνυμίας περιγράφει ότι η γενική αίσθηση στην αίθουσα είναι ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι «πολύ λίγες, πολύ αργά» και γι' αυτό απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις ότι η κυβέρνηση πραγματικά δεσμεύεται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Κάποιοι φέρονται να ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεση ψήφιση μέσα στην επόμενη εβδομάδα από την ελληνική Βουλή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει άλλωστε ήδη από προχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, για τη στάση του οποίου εντός της αίθουσας δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, μετά και τον πανικό που δημιουργήθηκε από δημοσίευμα της FAZ περί πρότασης Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετές Grexit, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε ότι συνέβη από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ως ιδέα αντιμετωπίστηκε με οργή και χλευασμό και από τον κυβερνητικό εταίρο SPD.

Στενεύουν τα περιθώρια

Νέο Eurogroup το μεσημέρι (12:00) της Κυριακής, ενώ στις 17:00 αναμένεται να ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Στις 19:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η Σύνοδος Κορυφής των «28».

Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τζ. Στίγκλιτς: H Eλλάδα χωρίς ευρώ και η βοήθεια των ΗΠΑ

Τζ. Στίγκλιτς: H Eλλάδα χωρίς ευρώ και η βοήθεια των ΗΠΑΣε ένα άρθρο κόλαφο για τους εταίρους μας και δη τους Γερμανούς, το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό «Time», ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς αναλύει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε το ευρώ και η λιτότητα στην ελληνική κρίση, ενώ εξηγεί γιατί η Ελλάδα –κόντρα σε εδραιωμένες αντιλήψεις– είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης. Καλεί δε την Αμερική να λύσει τον γόρδιο δεσμό ανταλλάσσοντας ομόλογα με τη χώρα μας και αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Καθώς το ελληνικό έπος συνεχίζεται, πολλοί έχουν εντυπωσιαστεί από το θράσος της Γερμανίας. Έλαβε, σε πραγματικούς όρους, ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα διάσωσης και μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις χρέους στην ιστορία, συν μια άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ με το Σχέδιο Μάρσαλ. Κι όμως αρνείται ακόμα και να συζητήσει τη μείωση χρέους. Πολλοί, επίσης, έχουν εντυπωσιαστεί απ’ το πόσο καλά τα πήγε η Γερμανία στο παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας την εικόνα ενός επί μακρόν αποτυχημένου κράτους το οποίο αρνείται να συμμορφωθεί με τους ελάχιστους όρους που απαιτούνται ως αντάλλαγμα για μια γενναιόδωρη βοήθεια.

Τα δεδομένα αποδεικνύονται αντίστροφα: Από τα μέσα του ’90 ως το ξεκίνημα της κρίσης, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ταχύτερο ρυθμό από τον μέσο όρο της ΕΕ (3,9% έναντι 2,4%). Οι Έλληνες ακολούθησαν πιστά τη λιτότητα, περικόπτοντας τις δαπάνες και αυξάνοντας τους φόρους. Πέτυχαν ακόμα και πρωτογενές πλεόνασμα (που σημαίνει ότι τα έσοδα από τους φόρους ξεπέρασαν τις δαπάνες, εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων), και η δημοσιονομική τους θέση θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακής αν δεν είχαν βρεθεί σε ύφεση. Η ύφεσή τους –25% μείωση του ΑΕΠ και 25% ανεργία, με την ανεργία των νέων στο διπλάσιο– οφείλεται στο ότι έκαναν ό,τι απαίτησαν απ’ αυτούς να κάνουν, όχι στην αποτυχία τους να το κάνουν. Ήταν η προβλέψιμη και προβλεφθείσα αντίδραση στη λιτότητα.

Το ερώτημα τώρα είναι: Τι γίνεται μετά, αν υποθέσουμε (καθώς φαίνεται ολοένα πιθανότερο) ότι θα τους πετάξουν ουσιαστικά έξω από το ευρώ; Είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρνηθεί να κάνει τη δουλειά της – όπως και η Τράπεζα της Ελλάδος, θα έπρεπε να κάνει ό,τι κάθε κεντρική τράπεζα υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει, να λειτουργεί ως ύστατος πιστωτής. Κι αν αρνηθεί να το πράξει, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δημιουργήσει παράλληλο νόμισμα. Η ΕΚΤ ήδη άρχισε να σφίγγει τα λουριά, κάνοντας την πρόσβαση στη χρηματοδότηση ολοένα πιο δύσκολη.

Αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου: Τα νομίσματα πάνε κι έρχονται. Το ευρώ είναι ένα πείραμα μόλις 16 ετών, κακοσχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να μη λειτουργεί – σε μια κρίση το χρήμα ρέει από τις τράπεζες της αδύναμης χώρας στην ισχυρή, οδηγώντας σε απόκλιση. Το ΑΕΠ σήμερα είναι περισσότερο από 17% κάτω απ’ το σημείο όπου θα βρισκόταν αν είχε απλώς συνεχιστεί η σχετικά ταπεινή καμπύλη ανάπτυξης της Ευρώπης πριν από το ευρώ. Πιστεύω ότι το ευρώ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτή την απογοητευτική επίδοση.

Η διαχείριση της μετάβασης από το ευρώ στο ελληνικό ευρώ μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά η Αργεντινή και άλλοι έχουν δείξει πώς μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση θα ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες στο νέο νόμισμα, θα συνέχιζε τους ελέγχους κεφαλαίων, θα περιόριζε τις αναλήψεις από τις τράπεζες και θα διευκόλυνε τη μεταφορά χρημάτων εντός του τραπεζικού συστήματος από το ένα μέρος στο άλλο. Τα χρήματα εντός του τραπεζικού συστήματος θα υποτιμούνταν ελαφρώς (δηλαδή θα άξιζαν ελαφρώς λιγότερο από τα μετρητά – στην περίπτωση της Αργεντινής, η υποτίμηση ήταν μερικές ποσοστιαίες μονάδες για συνήθεις συναλλαγές). Οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να τύχουν ειδικής μεταχείρισης.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα ξεκινούσε τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης χρέους: Ακόμα και το ΔΝΤ λέει ότι είναι απολύτως απαραίτητο. Οι Έλληνες μπορούν να μιμηθούν την Αργεντινή, ανταλλάσσοντας τα τωρινά ομόλογα με ομόλογα συνδεδεμένα με το ΑΕΠ, όπου οι πληρωμές αυξάνονται μαζί με την ευημερία της Ελλάδας. Τέτοια ομόλογα ευθυγραμμίζουν τα κίνητρα δανειοληπτών και πιστωτών (σε αντίθεση με το σημερινό σύστημα, όπου η Γερμανία επωφελείται από τις αδυναμίες της Ελλάδας).

Η Ελλάδα εύκολα μπορεί να επιβιώσει χωρίς χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει κάνει τόσο καλή δουλειά στην προσαρμογή της οικονομίας της, που, εκτός των όσων πληρώνει για να εξυπηρετεί το χρέος της, έχει πλεόνασμα. Δεν εξαρτάται από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη ούτε καν για ξένο συνάλλαγμα: Τουλάχιστον πριν από το πρόσφατο στραγγάλισμα που επέβαλαν οι πιστωτές της, η Ελλάδα είχε 1%-5% ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αν εξαιρέσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου. (Ό,τι αγόραζε έξω σε εισαγωγές ήταν 1% λιγότερο απ’ ό,τι πουλούσε σε εξαγωγές.) Ιδίως αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές, και αν ο χαμηλότερος «νέος» δείκτης ισοτιμίας προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και ενθαρρύνει τις εξαγωγές, μπορεί να ξεπεράσει τις τεράστιες δυσκολίες.

Αφού η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το χρέος της κι έκανε υποτίμηση, αναπτύχθηκε γοργά – ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης παγκοσμίως μετά την Κίνα– από την κρίση της μέχρι την παγκόσμια κρίση του 2008. Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Οι οικονομολόγοι διαφωνούν για το πόσο μεταβάλλονται οι εξαγωγές και οι εισαγωγές από τις αλλαγές στις ισοτιμίες. Η Αργεντινή επωφελήθηκε από μια ραγδαία άνοδο στις τιμές των βασικών αγαθών. Υπάρχουν ωστόσο μερικές εντυπωσιακές ομοιότητες: Και οι δύο χώρες στραγγαλίζονταν από τη λιτότητα. Και οι δύο χώρες, ακολουθώντας προγράμματα του ΔΝΤ, γνώρισαν αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, και μεγάλα βάσανα. Αν η Αργεντινή επέμενε στη λιτότητα, απλώς θα γίνονταν πάλι τα ίδια. Ο λαός της Αργεντινής ξεσηκώθηκε και είπε όχι. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα: Αν η Ελλάδα επιμείνει στη λιτότητα, η ύφεση δεν θα είχε τέλος.

Οι ΗΠΑ στάθηκαν γενναιόδωρες απέναντι στη Γερμανία όταν τη νικήσαμε. Τώρα, είναι η ώρα οι ΗΠΑ να σταθούν γενναιόδωρες απέναντι στους φίλους μας στην Ελλάδα την ώρα που το έχουν ανάγκη, καθώς συντρίβονται για δεύτερη φορά μέσα σε 100 χρόνια από τη Γερμανία, αυτή τη φορά με την υποστήριξη της τρόικας. Σε τεχνικό επίπεδο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πρέπει να συνάψει μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, η οποία –ως αποτέλεσμα της αποτυχίας της ΕΚΤ να αναλάβει τις ευθύνες της– θα πρέπει να παίξει ακόμα μια φορά τον ρόλο του ύστατου πιστωτή. Η Ελλάδα χρειάζεται άνευ όρων ανθρωπιστική βοήθεια∙ χρειάζεται οι Αμερικάνοι να αγοράσουν τα προϊόντα της, να κάνουν εκεί διακοπές και να δείξουν στην Ελλάδα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν κατάφεραν να επιδείξουν.


Πηγή: Time
Επιμέλεια: Βάννα Μπρούσαλη

Τζάμπα πορνό μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης από τον Δημήτρη Σειρηνάκη

Για «ανύψωση» ηθικού

Τζάμπα πορνό μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης από τον Δημήτρη Σειρηνάκη
Ο ιδιοκτήτης της Sirina Entertainment, Δημήτρης Σειρηνάκης  
 
Αθήνα
Δωρεάν πορνό ταινίες προσφέρει ο παραγωγός και σκηνοθέτης Δημήτρης Σειρηνάκης μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, δηλαδή αν όλα κυλίσουν όπως προγραμματίζεται το βράδυ της Κυριακής.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας ταινιών ενηλίκων Sirina, αναφέρεται: «Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρία παραγωγής ερωτικού περιεχομένου, αυτή του Δημήτρη Σειρηνάκη, προκειμένου να συμπαρασταθεί με το δικό της τρόπο στον προβληματισμένο Ελληνικό λαό. Aπό σήμερα Παρασκευή και εως ότου η Ευρώπη  καταλήξει σε συμφωνία- η Sirina - θα διαθέτει επιλεγμένο premium περιεχόμενο, χωρίς καμία απολύτως χρέωση σε όλους τους Έλληνες»!

Μεταξύ των δωρεάν ταινιών που προσφέρονται είναι και εκείνη που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Βούλα Βαβάτση και ο υπουργός», μία πορνό ταινία που γύρισε η Sirina Entertainment πριν από πέντε χρόνια.

Η ειδική προσφορά αφορά χρήστες με ελληνική IP.
Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ντ' Αλέμα: Η βοήθεια στην Ελλάδα πήγε στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

«Δεν πληρώνουμε συντάξεις, αλλά τόκους»Ντ' Αλέμα: Η βοήθεια στην Ελλάδα πήγε στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

Ρώμη, Ιταλία
Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες, δηλώνει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα σε συνέντευξη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ ημερών στην RaiNews24 και κάνει την επομένη του δημοψηφίσματος το γύρο του Διαδικτύου στην Ιταλία.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τονίζει ο Ντ' Αλέμα εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχώτερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ' Αλέμα.
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές. Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς.
Και υπογραμμίζει: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε την μυρωδιά του».

Η ΑΙΓΙΝΑ ΣΤΟ BBC REPORT ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Democracy Avenue, Aegina, Greece, July 2015 

 http://www.bbc.com/news/world-europe-33381070

http://www.bbc.com/news/world-europe-33381070


ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.................

ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!

 

Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!! 

 


Ξυπνάτε… ζώα …Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες!! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!!


 

Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Είτε δεν ψηφίστηκαν από τα 3/5 της Βουλής όπως ορίζει το Σύνταγμα είτε όταν πέρασαν με πάνω από 180 ψήφους, ψηφίστηκαν ως προσχέδια και όχι ως δανειακές συμβάσεις.


Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ πρώτα και η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζουν επί τρία χρόνια βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες και στην αυτοκτονία περίπου 4000 συμπατριώτες μας, έχοντας συνάψει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που είναι όλα παράνομα!

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε είναι συγκλονιστικά, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση όχι μόνο για τα κόμματα που νομιμοποίησαν τις επαίσχυντες παρανομίες αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα αντιμνημονιακά! Εφόσον διακηρύσσουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική, πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουν να συντελείται μέσα στο Κοινοβούλιο εν ψυχρώ έγκλημα σε βάρος του λαού, χωρίς να εγκαταλείπουν τα έδρανα της βουλής ώστε να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης; ΣΥΡΙΖΑ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, αφού τάσσονται κατά των Μνημονίων, των βάρβαρων μέτρων εξαθλίωσης του κόσμου και κατά της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, θα έπρεπε άμεσα να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο και να μην επιτρέψουν να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του τόπου και του πολύπαθου λαού!

Ιδού λοιπόν τα ντοκουμέντα που καταδεικνύουν ότι όσα βιώνει ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια είναι απότοκα παράνομων ενεργειών από το ίδιο το Κοινοβούλιο!

1ο Μνημόνιο:
Το πρώτο μνημόνιο ουδέποτε πέρασε από την Βουλή. Ο Παπανδρέου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου επέβαλαν το 1ο Μνημόνιο με τον Ν.3845 στις 6 Μαΐου 2010. Η δανειακή σύμβαση που το συνόδευε, ουδέποτε συζητήθηκε! Το Σύνταγμα, που ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές, έγινε κουρελόχαρτο! Το Μνημόνιο δεν ήρθε στη Βουλή. Το νομιμοποίησαν μόνοι τους οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Η βουλή έγινε… γιάφκα!

Με βάση αυτό το παράνομο Μνημόνιο ήρθε την 1η Ιουλίου 2011 στην Βουλή ο Ν.3986/2011 προκειμένου να ψηφιστούν τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 (ο λεγόμενος εφαρμοστικός νόμος). Ήταν η περίοδος που οι αγανακτισμένοι έξω από την Βουλή έδιναν βροντερό παρόν και μία-δυο μέρες πριν οι Παπανδρέου-Σαμαράς έπαιζαν το θέατρο της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας! Ο νόμος που επέβαλε μέτρα θανάτου σε βάρος των Ελλήνων, ψηφίστηκε 154 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ + 1 ψήφο από την Έλσα Παπαδημητρίου.

Κατόπιν, ήρθαν πρόσθετα μέτρα σφαγής με τον Ν.4024/2011, ο οποίος πέρασε από την Βουλή στις 20 Οκτωβρίου 2011 και αφορούσε: Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015.

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 ήρθε στην Βουλή ο Ν.4021/2011 όπου σε αυτόν και συγκεκριμένα στο άρθρο 48 έχουν καταχωρηθεί οι δανειακές συμβάσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, στο 4ο μέρος με το άρθρο 48 κύρωνε τα Μνημόνια που έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 του Συντάγματος, τουτέστιν με τα 3/5 των βουλευτών. Ψηφίστηκε όμως χωρίς τις απαιτούμενες ψήφους των 180 βουλευτών!
Το Σύνταγμα ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές! Νομιμοποίησαν και πάλι την παρανομία! Μετέβαλαν την Βουλή σε …γιάφκα κατά του λαού.

Το άρθρο 49 όμως του ίδιου Ν.4021/2011 αναφέρει ρητώς ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Εθνική νομοθεσία. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στην ψήφιση του νόμου από τα 3/5 της Βουλής δεν τηρήθηκαν και το Σύνταγμα έγινε και πάλι κουρελόχαρτο!

2ο Μνημόνιο:
Ο Ν.4046 μπήκε στο ΦΕΚ στις 14 Φεβρουαρίου-2012 και αφορύσε: Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Ο νόμος αυτός πέρασε από την Βουλή στις 12-Φεβρουαρίου 2012 με 199 Βουλευτές! Θα πει κανείς «ψήφισαν 199 βουλευτές άρα τα 3/5 της Βουλής άρα το Μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νόμιμες»!

Έλα όμως που δεν ψήφισαν δανειακές συμβάσεις αλλά προσχέδια δανειακών;;;

Αντί για ποσά, στην θέση των ποσών
υπήρχαν τελίτσες (…), κενά και άλλα σχεδιάκια!!! Τρίλιζα ψήφισαν οι αθεόφοβοι! (βλέπε φωτό δίπλα, δεξιά και αριστερά. Τελίτσες και κενά). Είναι σαν να πας στην Τράπεζα να πάρεις ένα δάνειο και αντί για το ποσό σου βάζουν τελίτσες (…)! Τι χρωστάς στην Τράπεζα; Ό,τι ποσό θέλουν αυτοί ή…τελίτσες;

Οι κουτεντέδες της Βουλής στις 14/3/2012 ξαναέφεραν την δανειακή με την ΠΝΠ ΦΕΚ 55/Α/14-03-2012, αλλά και πάλι αυτό ήταν προσχέδιο δανειακών.

Στις 22 Μαρτίου 2012 με τον Ν.4060/2012 κυρώνεται η προηγούμενη ΠΝΠ - Δανειακές συμβάσεις. Δηλαδή τα προσχέδια!!! Και αυτός ο νόμος ήταν ανυπόγραφες δανειακές και μάλιστα χωρίς ποσά και ημερομηνίες.

Πέρασε στις 7 Νοεμβρίου 2012 με τις παρακάτω ψήφους: 126 ΝΔ + 27 ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016!

Η παρανομία της παρανομίας!

3ο Μνημόνιο:

Έρχεται στις 12-12-2012 με την ΠΝΠ ΦΕΚ 240/Α: Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πέρασε την 15η Ιανουαρίου 2013 με 166 Βουλευτές ο Ν.4111/2013 κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πού πήγαν οι 180 ψήφοι που απαιτούσε ο νόμος; Σιγά που θα κάτσουν να σκάσουν! Εδώ έκαναν …γιάφκα την Βουλή με την καταμέτρηση των ψήφων και την τήρηση του Συντάγματος θα ασχολούνται; Αρκεί που είναι αξιόπιστοι στους διεθνείς τοκογλύφους!

Ο λαός μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος τους; Εμείς λέμε ναι, μπορεί. Αν και ο συνταγματολόγος σε ραδιοφωνική του εμφάνιση δήλωσε για το θέμα.

Κατρούγκαλος: «Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και Τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις και μετά κυρώθηκαν . Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν έλεγχο. Στο δεν Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα».

Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Κατρούγκαλος τότε έχουμε να κάνουμε με το τέλειο έγκλημα σε βάρος του λαού! Είναι δυνατόν κύριε Συνταγματολόγε να μην υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός από αυτούς που μετέτρεψαν σε γιάφκα την Βουλή και τους Βουλευτές σε …συνδικάτο του εγκλήματος;

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Capital Controls: Τι ίσχυσε στην περίπτωση της Κύπρου το 2013

Capital Controls: Τι ίσχυσε στην περίπτωση της Κύπρου το 2013
Από τη σκληρή δοκιμασία του περιορισμού κεφαλαίων πέρασε η Κύπρος το 2013.
O κυπριακές τράπεζες το 2013 κατέβασαν ρολά για 12 ημέρες ώστε να προετοιμαστούν για την λειτουργία σε καθεστώς επιβολής περιορισμών ρευστότητας.
Στην περίπτωση της Κύπρου οι αναλήψεις είχαν διακυμάνσεις και εφτασαν να περιορίζονται στα 100 ευρώ την ημέρα, ενώ είχε μπει μηνιαίο πλαφόν της τάξης των 5.000 ευρώ στα εμβάσματα.
Αρχικά το ημερήσιο όριο αναλήψεων μετρητών ήταν 500 ευρώ.
Αργότερα λόγω έλλειψης ρευστότητας, το όριο αναλήψεων έπεσε στα 300 ευρώ για όλες τις τράπεζες, ενώ στο τέλος τα ATM έδιναν 100 ευρώ.
Οι επιχειρήσεις έπρεπε να λάβουν ειδική έγκριση για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό άνω των 5.000 ευρώ, αφού επιβαλλόταν να τεκμηριώσουν πρωτίστως ότι το ποσό ήταν απαραίτητο για τη λειτουργία τους.
Παράλληλα οι τουρίστες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους από την Κύπρο, έχοντας περισσότερα χρήματα από 1.000 ευρώ, στο πλαίο της απαγόρευσης εξαγωγής συναλλάγματος ενώ ειδικό καθεστώς εφαρμόστηκε για τις επιταγές.
Στην περίπτωση της Κύπρου οι έλεγχοι χαλάρωναν σταδιακά με καταληκτική ημέρα την 6 Απριλίου 2015 που άρθηκαν και οι τελευταίοι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.
Η δοκιμασία για την Κύπρο κράτησε δύο χρόνια.